Vare tilføjet til kurv
VI LEVERER NU HVER TIRSDAG OG FREDAG.
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER

Tørsaltet Bacon af Kalv i Tykke Skiver, 200 gram

Medlemspris
DKK 93,75
Normalpris
DKK 125,00
Bliv medlem og spar DKK 31,25,- på denne vare.

Beskrivelse

Råmaterialet til dette kalvebacon er fra Kildegården. Her går kalvene ude og græsser det meste af året, men tages ind og går i løsdrift stalde når vejret bliver for barskt. Kildegårdens besætning er nemlig en blanding af Limousine og Blonde d’Aquitaine, to racer der giver excellent kalvekød, men som ikke helt er så hårdfør som deres fætre fra de Britiske øer. Kalve spidsbryst, havsalt, bøgesmuld og Allans håndelag ved røgeovnen skaber dette unikke produkt til dig der ikke spiser grisekød eller har blot har lyst til at prøve noget nyt.  

Den gode historie

Baconista kalder Allan Ømand Ungstrup sig selv og selvom betegnelsen nok er lige så hjemmegjort som hans gode bacon, vidner det om en passioneret mand med en mission. Missionen er at lave noget af Danmarks bedste bacon og det lykkedes i den grad. 

Allan beskriver selv processen med disse ord: “Produktionen er en langsommelig, men kærlig affære, for rigtig bacon kræver tid og omsorg. Først tørsalter vi vores kød i 8 til 14 dage. Dernæst koldrøger vi over ægte bøgesmuld i 2-3 dage for til sidst at lufttørre og modne behørigt i minimum 3 uger. Der går altså omkring 6 uger fra vi påbegynder processen, til det endelige gourmet bacon er klar til vores kunder”.

Sådan kan du gøre

Kalvebacon anvendes præcist som andet godt bacon. Steg til dine røræg, brug det i dine braisere retter eller skær det i tern og rør det i farsen til dine hakkebøffer. 

Alternativt kan du prøve opskriften på Sprødstegt Kalvebacon med Jordskokkekompot og Purløg

Ingredienser: Spidsbryst, salt, koldtrøget over bøgesmuld. 

Altid 100 % naturligt indhold. 

Næringsindhold pr. 100g: Energi 892 kJ/ 213 kcal, 15,6 g fedt heraf 6,6 g mættede fedtsyrer, Kulhydrat 0,5 g, Protein 17,6 g, Salt 2 g.

Denne vare leveres som frostvare.

468,75 kr. pr. kg