Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

7 lækre aftensmad opskrifter til ugen - alle klar på under 30 minutter

Vi har samlet 7 aftensmad opskrifter, der sammen udgør en idéel maduge. Alle opskrifter tager kun omkring 30 minutter at lave og kræver ikke avancerede evner indenfor madlavning.

Vi udfordrer dig til at lade Rigtigmad planlægge aftensmaden i en uge!

Vi elsker at lave madplaner, der gælder en hel uge frem. Der er både penge og tid at spare på den lange bane ved at sætte tiden af til at lave en god madplan.

Dog må vi erkende, at det ikke er noget vi får prioriteret at gøre så ofte, som vi ønsker. Og da ender det tit med at blive kedelige eller knap så sunde madvalg. Det er vi trætte af, og derfor har vi lavet en madplan, som vi vil dele med alle jer, der har det på samme måde som os. Følger du madplanen, kan du få nem aftensmad på 30 minutter alle ugens 7 dage. 

For at lette dig for noget af madlavningen, så består noget af madplanen af Rigtigmad varer, så husk at få bestilt disse inden ugen starter. For at undgå, at du står og mangler noget midt på ugen foreslår vi, at du kigger planen igennem før start.

Aftensmad Mandag: Kødsovs af Okse med Squashspaghetti

Hvordan sparker vi ugen godt i gang uden at vælte budgettet og uden at skulle afsætte en halv dag til forberedelser. For ‘let’s face it’, hvem har tid til det om mandagen?

Hos Rigtigmad synes vi, at en god kødsovs er det idéelle aftensmad måltid efter den første arbejdsdag i ugen. Det er et solidt måltid, der dufter dejligt og velkendt for de fleste. Et hit blandt børnene specielt, selvom om de fleste voksne nok også elsker en god Bolo.

Server den med squashspaghetti for at gøre retten let og frisk.

Tip: Lav en stor portion, så har du til frokosten / madpakken i morgen. Faktum er, at kødsovs bare smager bedre dagen efter.

Kødsovs af Okse

Husk: At bestil kødsovs af okse fra Rigtigmad. Her har Thomas taget slæbet i køkkenet og derfor leveres den færdiglavet til din hoveddør. Det eneste du skal gøre er at varme kødsovsen op, og lave squashspaghettien imens. Dejlig aftensmad på 20 minutter!

Hvis du foretrækker selv at slide i køkkenet, kan vi anbefale vores opskrift på den klassiske italienske Sauce Bolognese - bedre kendt som kødsovs. Er du bare en smule ferm i et køkken, kan denne også let tilberedes på 30 minutter. 

Squashspaghetti med Krydderurter, Pinjekerner og Hvidløg.

Læs fremgangsmåden her nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her.

1. Skær squash i tynde skiver på langs ved hjælp af en kniv eller et mandolinjern. Undgå den bløde del med kernerne i midten. Skær de lange skiver i 1/2 cm brede strimler, drys dem med havsalt og lad dem dryppe af minimum 45 minutter i en si eller et dørslag. Dup dem her efter tørre i et rent viskestykke.

2. Varm en tykbundet pande op til moderat varme. Rist pinjekernerne gyldne med lidt salt og hæld dem i en skål.

3. Kom olivenolie i panden og svits det snittede hvidløg et par minutter. Skru så op for varmen og sauter squashstrimler lynhurtigt til de har afgivet en god del væske. Tag strimlerne op med en hulske og anret dem i en varm skål.

4. Kog squashsaften ind til den tykner let og pisk smør, krydderurter og persille heri. Smag til med salt og peber og hæld saucen henover squashstrimlerne. Drys pinjekernerne over og server.

Aftensmad tirsdag: Fiskefrikadeller med Krabbe

Tirsdag aften står den på fiskefrikadeller med krabbe lavet på arktisk linefanget torsk. Danskerne er gode til at glemme at spise fisk i hverdagen, men hvem siger nej til en top kvalitets fiskefrikadelle? Drop remouladen denne gang og server dem med en sauté af bok-choy, forårsløg, rød peberfrugt og spinat. Du kan også servere den, som på billede, med Grønkålspuré og kålskud.
Selvom vores fiskefrikadeller allerede er stegt i smør anbefaler vi, at du selv steger dem op i lidt smør. Gerne med et flækket hvidløg, frisk rosmarin og timian, der giver en ekstra lækker smag til dellerne.

Tip: Handl lidt ekstra fiskefrikadeller og brug dem til børnenes eller din egen madpakke. Spis dem, på et lækkert stykke rugbrød eller med en sprød salat.

Fiskefrikadeller med Krabbe

Husk: At købe fiskefrikadellerne hos Rigtigmad, stegt på forhånd klar til at blive varmet og serveret. Mens fiskefrikadellerne steges lune forberedes bok choy og igen er der aftensmad på 20 minutter! Vælger du at lave frikadellerne selv kan en god røremaskine gøre meget af arbejdet for dig. 

Bok choy, Forårsløg, Rød Peberfrugt og Spinat

Læs fremgangsmåden her nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her.

1. Rist cashewnødder gyldne med lidt salt i en tør pande ved moderat varme og tag dem af.

2. Del bok choy i stængler og grønne blade.

3. Hæld lidt fedtstof på panden og sauter hvidløg et minuts tid, inden bok choy stængler, peberfrugt og forårsløg kommes ved og sauteres et par minutter. Tilsæt de grønne bok choy toppe og sauter med ganske kort.

4. Tilsæt limesaft og skal til grøntsagerne og smag til med salt og peber. Afslut med de ristede cashewnødder samt plukkede og grofthakket koriander. Er du ikke så meget til koriander, så kan det bare undlades.

Aftensmad onsdag: Økologisk Gris i rød Karry

Vi er halvvejs til weekend og trænger til at blive “piftet” lidt op med en god og smagfuld karry ret.

Rød karry er især kendt fra det asiatiske og thailandske køkken, og får sin farve fra tørret chillifrugter. Det giver den også et ekstra lille spark, sammenlignet med sin gule lillebror. Laver du ekstra, så der er til dagen efter eller måske til fryseren, kan vi anbefale at pakke i lufttætte emballager eller vakuumposer. Uanset om du gemmer råvarer eller færdige retter, så vil det hjælpe til, at din mad holder sig frisk længere.

Vi plejer at servere retten med aromatiske blomkålsris med forårsløg, bønner og mango for et spændende alternativ til ris.

Tip: Giv gerne tilberedningen ekstra vitalitet ved at tilsætte hakket frisk koriander!

Økologisk Gris i Rød Karry

Husk: At få vores karry ret bliver leveret direkte til din hoveddør, klar til at blive opvarmet i gryden eller ovnen. Mens karry retten varmes tilberedes blomkålsrisene i en gryde.

Aromatiske Blomkålsris med Forårsløg, Bønner og Mango

Læs fremgangsmåden her nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her.

1. Smelt fedtstoffet i en tykbundet pande. Kom hvidløg, karry, chili og forårsløg i panden og sauter i et par minutter.

2. Riv i mellemtiden blomkål på et rivejern eller i en foodprocessor, og lad det sautere med i et par minutter. Sørg for at blomkåls “risen” bevarer lidt bid.

3. Smag til med limesaft og -skal samt salt og peber. Vend til sidst mango i tern og cashewnødder i blomkålsrisen og server.

Aftensmad torsdag: Charcuteri bord

Weekenden er lige om hjørnet og det skal fejres. Et hyggeligt måltid med charcuteri behøver ikke bestå af 5 forskellige slags kød. Vælg 2-3 slags kød af høj kvalitet og lad dem shine, som de fortjener. Tilsæt et lækkert flute, oliven, en tapenade og ost. Så blev torsdagen lige lidt dejligere. Hos Rigtigmad finder du et stort udvalg af kød og specialiteter

Tip: For at få den maksimale nydelse ud af maden, så und dig selv et lille glas rødvin. Du må gerne.

Lomo Bellota af Fritgående Agernfodret Spansk Sortfodsgris

Husk: Rigtigmad har et stort udvalg af top kvalitets charcuteri. Udvælg det der falder mest i din smag. Vi er selv rigtig glade for Lomo, der kommer fra de lækreste Sortfodsgrise i Spanien. Husk at kødet kan holde sig længe, og både kan nydes på madpakken eller som en snack på gåturen.

Aftensmad fredag: Laksemedaljoner med Fennikel og Urter i Tomatbouillion

 

Forkæl dine fredagsgæster med laks fra Island serveret på en måde de ikke plejer at få laks.
Retten byder på sur-sød, umamirig smag af tomat, krydret med anis-noterne fra fennikel, dyb røgsmag og lidt varme fra chipotlebaconen. Vi er sikre på, at dig og dine gæster bliver fans!

Tip: Hvis du gerne vil prøve noget andet end bacon til laksen, så kan du alternativt vikle den ind i spidskålsblade, rispapir, forårsrulle- eller filodej.

Laks i Portioner fra Island

Husk: Hos Rigtigmad får vi ASC certificeret laks fra Island. Fisken landes i Island, slagtes, ises hele og sejles til Danmark, hvor de skæres i portioner, pakkes og indfryses hurtigst muligt. Portionerne er skåret af laksens midterstykke for, at få dem så reelle som muligt og dermed nemme for dig at gå til derhjemme. Gå på opdagelse i vores håndplukkede udvalg af økologisk og vildfanget fisk her. 

Laksemedaljoner med Fennikel og Urter i Tomatbouillion

Læs fremgangsmåden her nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her.
1. Dup laksestykkerne af i køkkenrulle, fjern skindet med en skarp kniv og krydr omhyggeligt med salt og friskkværnet peber og riv skallen af en hel citron over stykkerne.

2. Læg laksestykkerne sammen to og to, og vikl dem stramt ind i chipotlebacon-skiverne.

3. Kom 3/4 del af olivenolien i en tykbundet gryde og tilsæt gulerod, chili, rødløg, hvidløg, selleri, fennikel og bouquet garni og sauter det hele omhyggeligt

4. Blend den ene bakke tomater og pres væsken gennem en si og hæld den og citronsaften over grøntsagerne. Krydr med salt og peber og braiser det hele ca. 25 minutter.

5. Varm den resterende del af olivenolie op i en god pande. Læg laksestykkerne på panden, der hvor bacon-enderne møder hinanden og steg dem ca. 2 minutter inden du roterer dem 90 grader.

6. Sluk for gryden med fennikel og grøntsagerne og rør smørret i, hvorefter spinat og tomat vendes i. Krydr omhyggeligt og varm evt. det hele op uden at det kommer i kog. Del laksestykkerne i to ved hjælp af en skarp kniv, alternativt kan du bruge en savtakket en af slagsen.

Aftensmad lørdag: Spyd med Lammefrikadeller Serveret med Tomat, Courgetter og Mynte

Lørdag er der tid til at tænde op i grillen og lave en god drink - og det skal udnyttes! Denne ret kan enten serveres som en forret til 5 personer eller som hovedret til 2 personer. Mynte, tomat og lam er en fantastisk kombination, og gør sig særligt godt på grillen. Opskriften er nem at følge og gerne til at mestre for selv den mindre rutinerede kok. Er der alligevel ikke mod til at gå til retten, kan man jo forkæle sig selv og sine gæster med at få en professionel kok til at troppe op i sit køkken og stå for maden. 

Tip: Tænd op i din grill i god tid. Med mindre du selvfølgelig har en gas-version. Lad risten brænde godt af, skrub den omhyggeligt med en grillbørste og gnid den med et stykke køkkenrulle dryppet med olivenolie umiddelbart inden du skal grille. Alternativt kan du bruge en grillpande.

Hakkekød af Økologisk Dansk Lam

Husk: Vores økologiske hakkekød af dansk lam har en god fedtprocent på 15-20 % for at sikre en god smag og saftighed. Lammene sommer-græsser i nationalparken ved Vadehavet, hvor de lever et dejligt liv med masser af frisk luft og havudsigt.

Spyd med Lammefrikadeller Serveret med Tomat, Courgetter og Mynte

Læs fremgangsmåden her nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her.

1. Skær squashen i tynde skiver på langs og flæk dem igen på langs. Læg dem på en rist, drys med lidt salt og lad dem trække mindst en halv time.

2. Rør det hakkede lammekød sej med æg, persille, mynte, soltørrede tomater, citronskal, sennep samt salt og peber og lad farsen hvile gerne 1 times tid.

3. Form herefter farsen til 8 runde kødboller. Dup courgetteskiverne tørre med køkkenrulle og vend skiverne i olivenolie.

4. Stik et spyd kun lige gennem den ene ende af courgetteskiverne og spid herefter en kødbolle og en tomat, inden du folder courgetteskiven indover. Gentag. Der skal to lammekødboller og to tomater på hvert spyd.

5. Grill spyddene på den varme, klargjorte grill 4-5 minutter på hver side ved moderat varme.

6. Server de varme spyd med en god salat af solmodne, skivede tomater, fint snittede skalotteløg, olivenolie, balsamico og evt. lidt gedeost eller god feta.

Aftensmad søndag: Æggekage med Varmrøget Islandsk Laks 

Ugen er ved at være slut og det er tid til en god omgang afslapning inden en ny uge starter. Vi synes ugen skal sluttes af med et sundt måltid fyldt med proteiner og vitaminer. Er du heldig, så er der til frokosten i morgen også.

Varmrøget Islandsk Laks med Provencale

Husk: At slut ugen godt af med Rigtigmad’s varmrøgede laks. I Hafnafjordur, nær Reykjavik, håndfileterer, salter og varmrøger Birgir Sværd Johansson vores islandsk producerede laks. Her bruges ikke nogen nemme eller kunstige genveje, blot en formidabel råvare blot tilsat havsalt, provencalske krydderurter samt godt gammeldags håndværk i alt sin enkelthed.

Æggekage med Varmrøget Islandsk Laks samt Spinat, Glaskål og Radiser

Læs fremgangsmåden her nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her.

1. Tænd ovnen på 180 grader. Pak laksen ud og sæt den i ovnen i et ildfast fad, imens den varmer op. Laksen skal blot være lun.

2. Skær glaskålen i 8 stykker fra top til rod og høvl ved hjælp af et mandolinjern tynde trekanter som lægges i koldt vand med et par isterninger i.

3. Høvl ligeledes radiserne i tynde skiver og læg dem i det iskolde vand med glaskålen.

4. Slå æggene ud i en skål og krydr med friskrevet muskatnød, salt og peber.

5. Lad smørret bruse op i din yndlingspande (dvs. en du ved slipper!), og sauter 2 bakker spinat heri. Krydr med salt og peber og hæld evt. væden fra inden du kommer æggemassen i panden. Rør et par gange og sæt panden i ovnen i 8-10 minutter, eller indtil æggekagen er gennembagt.

6. Træk imens skindet af laksen og fjern det grå fedt ved hjælp af en ske. Hæld vandet fra glaskål og radiser, og vend den resterende bakke spinat heri. Mariner med citronsaft, olivenolie samt salt og peber.

7. Tag æggekagen ud af ovnen, bryd det lune laksekød ud over den og byd salaten til.

 

Velbekommen!

Det var den uge. Vi håber, at retterne har smagt dig og dine heldige gæster, og at madlavningen har været overkommelig. Hos Rigtigmad tror vi på, at varieret og ren kost er det bedste, og det er denne tanke vi har baseret madplanen på. Vi tror på, at rigtig mad er 100% naturligt og skabt af mennesker der mener, at vi skal se tilbage i tiden for at kunne definere fremtidens fødevarer. Mad er en naturlig del af vores liv, og det skal være nemt at spise sundt. 

Er du veganer, og ønsker i stedet en vegansk madplan? Tag et kig på denne madplan med veganske retter.