Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

De bedste retter med kylling

Kylling er en fantastisk spise. Den har mange forskellige udskærings-muligheder, og kan bruges på mange måder. Du kan lave kylling på grill, du kan lave langtidsstegt kylling, og du kan lave meget andet. Det er altså helt gængs at lave aftensmad med kylling i de danske hjem.

Vi har samlet seks forskellige, men fantastiske opskrifter på virkelig velsmagende kylling. Hvis du følger dem, og bruger vores økologiske skånske eller danske kylling fra Alstrup, kan vi næsten garantere, at du får et smil på læben, når du smager resultatet.

Hvilken temperatur skal kylling have?

Kylling skal altid gennemsteges, og være 75C inden servering. Med netop kylling er der ikke så mange dikkedarer omkring kernetemperatur. Her skal der ikke tages højde for forskellige præferencer omkring rosa, medium eller well-done. Kylling skal altid være gennemstegt, og altså ligge på 75C i kernetemperatur inden servering.

Find opskriften på følgende retter med kylling:

 1. Kylling i karry - En klassiker når man skal have aftensmad med kylling
 2. Stegt kylling og græskar med fennikel, blodgrape og basilikum - Når det skal være super nemt og super smagfuldt
 3. Fried chicken - En rigtig sydstats-klassiker
 4. Langtidsstegte kyllingelår - Når god mad gerne må tage tid, men uden du skal knokle for det
 5. Kyllingevinger med eksotiske krydderier - Perfekt hvis du vil have kylling på grill
 6. Lækre kyllingebryster med broccoli og blomkål

1. Kylling i karry - En klassiker når man skal have aftensmad med kylling

Kylling i karry

Der findes formentlig ganske få mennesker i Danmark, som ikke har smagt kylling i karry. Det er en enormt populær ret i de danske hjem, og i 2005 blev den faktisk kåret til Danmarks Nationalret af P3s lyttere. Kylling i karry er en af de ganske nemme retter med kylling, og herunder er vores bud på en opskrift, hvor vi kombinerer Mandalas skønne Bombay-karry med vores lækre, økologiske kyllinger fra Skåne.

Hel økologisk skånsk kylling

Thomas har her brugt Rigtigmads hel økologisk kylling fra Skåne. Kyllingerne er økologiske hele vejen igennem, hvilket betyder, at hver kylling er økologisk helt tilbage fra moderdyret. Det er desværre langt fra altid tilfældet hos andre producenter. Kyllingerne fra Skåne lever hele deres lange liv med adgang til store udendørsarealer, hvor de har masser af plads til at skrabe i jorden. At kyllingerne har levet et langt og godt liv, er du ikke i tvivl om, når du sætter tænderne i dem. Sprødt og tykt skind, samt kød med struktur, saft og masser af smag. Mums.

Opskrift

Læs fremgangsmåden nedenfor og find den fulde opskrift på kylling i karry med ingrediensliste her.

 1. Det er bedst, hvis du starter i god tid, og helst dagen før. Skyl kyllingen, og kom den i en gryde af passende størrelse sammen med de ordnede hele løg, gulerødder og porre. Dernæst tilsætter du koldt vand, så det lige akkurat dækker, og bringer grydens indhold i kog. Når det hele koger, skruer du en lille smule ned for blusset, og lader kyllingen simre i 50-60 min. Undervejs sørger du for at fjerne det skum, som stiger op undervejs, og ligeledes skal fedtet skummes af. Men husk at gemme fedtet til senere. Når grøntsagerne er møre, tages de op. Kyllingen lader du køle af i fonden, indtil du kan håndtere den uden at brænde fingrene.
 2. Tag kyllingen op af fonden.
 3. Put de snittede madæbler og løg i en tykbundet gryde, og sautér godt igennem sammen karry, og det kyllingefedt som du skummede af tidligere. Derefter skal du si kyllingefonden, og tilsætte kokosmælk og fonden til den begyndende karrysauce. Sammen skal det småkoge i 10 minutter.
 4. Imens karrysaucen koger, skærer du de kogte grøntsager i mindre stykker, og plukker kødet af skroget i mundrette stykker.
 5. Til sidst blendes saucen igennem, og smages herefter til med salt og peber, samt limesaft eller citronsaft.

Tip: Er kyllingen kogt i forvejen, er retten ekstra hurtig og nem at lave. Opskriften er derfor også oplagt til brug af kyllingerester.

2. Stegt kylling og græskar med fennikel, blodgrape og basilikum - Når det skal være super nemt og super smagfuldt 

Stegt kylling og græskar med fennikel, blodgrape og basilikum

Her kommer en af de nemme retter med kylling, som ikke desto mindre er fyldt med smag. Følger du vores opskrift, har du lækker og smagfuld kylling i løbet af ingen tid. Står den på date-night, familieaften eller hygge med venner og veninder er det ofte et hit at lave en aktivitet sammen. Og ender aktiviteten med lækker mad, er der sjældent nogen beklagelser. Leder du derfor efter en både nem og smagfuld ret til en romantisk eller hyggelig middag, så er den hermed fundet!

Økologiske skånske kyllingeoverlår

Her anbefaler Thomas at benytte vores økologiske skånske kyllingeoverlår. Som udskæring er kyllingeoverlår rigtig svær at opdrive, hvilket er synd, da det er en fantastisk spise. Som nævnt er kyllingerne som noget helt specielt økologiske hele vejen igennem fra moderdyrene. Hos os er der ingen tvivl om, at kyllingernes gode liv præger smagen. Glæd dig til det tykke skind, der forbliver sprødt, og kødet der både har struktur og saftighed.

 

Opskrift

Læs fremgangsmåden nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her.

 1. Først skal du duppe kyllingeoverlårene tørre med lidt køkkenrulle.
 2. Derefter kommes olivenolie i en tykbundet pande, hvorpå der drysses salt udover, efterfulgt af friskkværnet sort peber.
 3. Placer kyllingeoverlår med skindsiden nedad sammen med græskarbådene, og steg dem ved moderat varme i ca. 20 minutter. Bagefter vendes græskarbådene, og steges yderligere 10 minutter. Så skal kyllingestykkerne vendes, og det hele får 5 minutter mere. Undervejs tændes ovnen på 90 grader.
 4. Græskar og kylling kommes nu i et ildfast fad, og sættes i ovnen. Imens sættes panden tilbage på blusset igen.
 5. Smør kommes på panden, heri skal fennikel-trekanterne sauteres i et par minutter med chili, ingefær og grapesaft. Glacér fennikel-trekanterne i smør og grapesaft, og smag til med salt og peber. Pandens indhold hældes over kylling og græskar, og slutteligt plukkes lidt frisk basilikum, der drysses henover retten med let hånd. Velbekomme.

Tip: Du kan naturligvis også lave retten med vore skånske kyllingeunderlår eller vinger.

3. Fried chicken - En rigtig sydstats-klassiker

Fried chicken

Fried Chicken er en ret med store traditioner. Retten stammer fra de amerikanske sydstater, hvor retten har en helt specielt status. Den har også løbende vundet indpas i Danmark for dens saft, kraft og velsmag.

Til en rigtig fried chicken bruger Thomas Rigtigmads økologiske skånske kyllingeoverlår. Kyllingeoverlår kan være en rigtig svær udskæring af fremskaffe, og derfor er vi hos Rigtigmad rigtigt glade for at kunne tilbyde kyllingeoverlår af den allerbedste kvalitet. De er vanvittigt smagfulde og enormt saftige, og når du først har smagt de skånske kyllingeoverlår, så bliver det straks mere svært at nøjes med et helt alm. hvidt kyllingebryst.

Opskrift

Læs fremgangsmåden her nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her.

 1. Du starter med at sætte en tykbundet gryde på blusset og skrue op for varmen. Drys panden med et fintsnittet hvidløgsfed, finthakket habanero-chili, havsaltflager og den revne citronskal.
 2. De tørrede kyllingeoverlår drysses med seven spice på skindsiden, og derefter lægges de med skindsiden nedad. Giv dem ca. 60 minutter ved svag varme. Efter 50 minutter skal de vendes, og samtidig slukker du for varmen.
 3. Strimlet fennikel, endivie og courgetter kommes i en si med lidt salt (5-6 g. pr. kg.). Derpå skal det trække i omkring 25 minutter. Knug overskydende vand fra.
 4. Pisk mayonnaisen, og vend den sammen med æblerne og grøntsagerne. OBS: Blend persillen og olivenolien i en glasblender i omkring 8 minutter ved fuld tryk og lad den løbe gennem et viskestykke.
 5. Så anretter du de sprøde lår med det sprøde skind opad, og byder “slaw’en” til. Velbekomme.

Tip: Husk at æggeblommer og olie skal have samme stuetemperatur, når du bruger dem til mayonnaise.

4. Langtidsstegte kyllingelår - Når god mad gerne må tage tid

Langtidsstegte kyllingelår

Hvis du kan lide tykt og knasende kyllingeskind, som ikke bliver blødt efter bare to sekunder, er du kommet til det rette sted. Selvom langtidsstegt kan lyde uoverskueligt, er vores opskrift på langtidsstegte kyllingelår ganske simpel, og lige til at gå til. Samtidig smager den drøngodt.

Og her kan vi anbefale at bruge vores økologiske skånske kyllingeoverlår. Låret er den saftigste udskæring på kyllingen, og disse økologiske kyllingeoverlår tager begrebet saftighed til et helt nyt niveau. Der gemmer sig enormt meget god smag i overlåret, som er en udskæring, der kræver lidt ekstra tilberedningstid, da mange af dyrets muskler sidder her. En dejlig sidegevinst ved et kyllingeoverlår er muligheden for sprødt skind. Men sørg for at tørre skindet så tørt som muligt inden tilberedning, så vil du opnå det sprødest mulige skind.

Opskrift

Læs fremgangsmåden nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her.

 1. Først finder du en pande, som kan rumme alle kyllingelårene. Dryp en smule olivenolie i den og pluk krydderurterne ud over pandens bund sammen med fintrevet citronskal fra en halv citron. Så skal lårene på panden med skindsiden nedad. De skal steges ved lav varme i ca. 40-45 minutter. Derefter vendes de, og får lige 6-8 minutter inden de tages af panden igen, og holdes lune.
 2. Fjern krydderurterne fra panden, og gem evt. fedtstoffet, hvis det ikke er branket.
 3. Smør kommes på panden, og bruses op, inden du kommer kål, hvidløg, citronsaft, resten af citronskallen og jalapenos på. Sautér det ved lav varme, uden at det tager farve, ca. 10-12 minutter, eller til kålen netop er mør.
 4. I den sauterede hvidkål vendes spinat, og derefter smages det hele til med salt og peber.
 5. Anret kål og de sprøde kyllingelår på et varmt fad og server.

5. Kyllingevinger med eksotiske krydderier - Perfekt hvis du vil have kylling på grill

Kyllingevinger med eksotiske krydderier

Hvis du gerne vil lave kylling på grill, er denne opskrift et godt bud på en nem og velsmagende udgave, som ovenikøbet er ganske billig. De krydrede kyllingevinger sender dig nemt på en associations-rejse mod varmere himmelstrøg, og når du først har smagt dem én gang, kommer du stensikkert til at lave dem igen.

Økologiske skånske kyllingevinger

Husk at bruge Rigtigmads økologiske skånske kyllingevinger. Kyllingevinger er desværre en lidt overset udskæring på kyllingen, men faktisk er det en af de mere fedtholdige udskæringer, og det giver nogle unikke muligheder i madlavningen. De er helt oplagte som ‘wings’, og er en af de få retter, som man godt må spise med fingrene. Med de store kødfyldte lækre kyllingevinger får du den bedste fingermad, som du kan drømme om. De er tilmed geniale til madpakken dagen efter, eller til din picnic på en varm sommerdag.

Opskrift

Læs fremgangsmåden nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her

 1. Først skal kyllingevingerne duppes tørre med lidt køkkenrulle. Derefter blandes alle ingredienserne til marinaden sammen, og kyllingen marineres i marinaden i en times tid. I mellemtiden kan du passende fyre op for grillen.
 2. Vingerne skal først grilles 1 time ved indirekte varme under låg. Herefter skal de steges sprøde og gyldne over direkte varme. Husk at hold øje med dem undervejs.
 3. Server de eksotiske kyllingevinger med en lækker salat og grillede grøntsager.

Tip: Tænd op i din grill i god tid. Lad risten brænde godt af, skrub den omhyggeligt med en grillbørste og gnid den med et stykke køkkenrulle dryppet med olivenolie umiddelbart inden du skal grille.

Tip 2: Hvis du er glad for at lave kylling på grill, kommer her en hurtig guide til hvordan du sikrer sprød og saftig kylling, hver gang du laver det på grillen. Prøv butterflied chicken.

6. Lækker kyllingebryst med broccoli og blomkål

Lækker kyllingebryst med broccoli og blomkål

Kyllingebryst er noget af det, der oftest foretrækkes på kyllingen. Med denne opskrift, og Rigtigmads økologiske kyllingebryst, kan du nå et helt nyt niveau af velsmag på dine opskrifter med kyllingebryst.

Økologiske skånske kyllingebryster

Husk at bruge Rigtigmads økologiske skånske kyllingebryster. Kyllingebryst er nok den allermest populære udskæring på kyllingen. Desværre er mange af de kyllingebryster, man kan finde af alt for dårlig kvalitet, og fyldt med vand. Hos Rigtigmad får du kyllingebryster, som er kødfyldte, og økologiske hele vejen igennem. Og så er de tilmed med skind, og hvem sætter ikke pris på sprødt skind på sin kylling? Kyllingebryst har utroligt mange anvendelsesmuligheder, og denne opskrift er bare én af mange lækre måder at lave kyllingebryst på.

Opskrift

Læs fremgangsmåden nedenfor og find den fulde opskrift med ingrediensliste her.

 1. Først kommer du lidt olivenolie, citrontimian-kviste og salt i en pande, og varmer det op.
 2. Derpå duppes kyllingebrysterne tørre med køkkenrulle, inden de steges på panden med skindsiden nedad, ved medium varme i 30-35 minutter. Giv dem derefter 2-3 minutter på kødsiden, og lad dem trække mindst 5 minutter inden servering.
 3. I mellemtiden deler du blomkål og broccoli i buketter og stok. Tag en tredjedel af dem fra og skær dem i tynde skiver, inden du lægger dem i iskoldt vand.
 4. Herefter skrælles stokkene, inden de skæres i skiver, og kommes sammen med rester af broccoli,- og blomkålbuketterne i en gryde med en klat smør og en smule vand, og damp dem møre i 3-4 minutter. Lad spinaten dampe med det sidste minut. Husk at krydre omhyggeligt med salt og peber.
 5. Hæld så vandet fra, og mariner blomkål og broccoli i citronsaft, jomfru olivenolie, purløg samt salt og peber.
 6. Til sidst skæres kyllingebrysterne ud, og anrettes med blomkål, broccoli og spinat. Afslut det hele med råkost på toppen, og server det hele.

God fornøjelse med kylling i køkkenet!

Uden at vi skal lyde alt for selvsikre, så føler vi os overbeviste om, at kylling står på menuen hos dig en af de kommende dage. Vi håber i hvert fald, at vores retter med kylling har inspireret dig til at lave kylling på en ny måde. Alle vores opskrifter er udviklet fra bunden af vores medstifter Thomas Rode, og de er alle blevet afprøvede og godkendte med den største fornøjelse af Rigtigmad-staben. Vi er derfor rimelig sikre på, at opskrifterne også vil være en succes for dig, din familie og eventuelle gæster.