Vare tilføjet til kurv
LEVERING HVER TIRSDAG OG FREDAG.
FRI FRAGT OVER 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Kategorier
Rigtigmad

Røget Helside Islandsk Halehængt Laks

ca. 1000 gram

Medlemspris
DKK 220,00
Normalpris
DKK 295,00
Bliv medlem og spar DKK 75,00,- på denne vare.

Beskrivelse

I Hafnafjordur, nær Reykjavik, håndskærer, salter og koldryger Birgir Sværd Johansson vores islandsk producerede laks. Her bruges ikke nogen nemme eller kunstige genveje, blot en formidabel råvare tilsat havsalt, krydderier samt godt gammeldags håndværk i alt sin enkelthed.

Den gode historie

Vores laks kommer fra de store fjorde i det nordlige Island, hvor tidevand og havstrømmene sikrer, at fiskene hele tiden arbejder, hvorved fedtet integreres i kødet. Det iskolde vand sørger for, at lakselusen, den største årsag til brug af gift og kemi i lakseindustrien, trives dårligt, og den miljøskadende behandling mod den kan derfor undgås. Foderet består for den overvejende del, af overskud fra en igangværende, bæredygtig fiskeproduktion og er således meget tæt på laksens naturlige føde. Her har du en hel side, rigeligt til en skøn forret for 8 - 10 sultne gæster. Eller til at spise selv over et par dage. Den kan sagtens holde et par dage efter åbning, men sørg for at pakke den varmrøgede laks ordentligt og lufttæt ind.

Sådan kan du gøre

Som alternativ til den traditionelle laksemad, som naturligvis fungerer optimalt med vores laks, ynder jeg at servere laksen med røræg, frisk revet peberrod samt et dryp god olivenolie. Byd en god salat til. Alternativt kan du prøve opskriften på Iskold Grønærtesuppe med Røget Islandsk Laks.

Ingredienser:

LAKS (Salmo Salar), salt. Altid 100 % naturligt indhold. 

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 675kj/161kcal, Fedt 8,2g, heraf mættede fedtsyrer 1,5g, Kulhydrat 0g, heraf sukkerarter 0g, Protein 23,2 g, Salt 2,1g. 

Leveres som frostvare.

220,00 kr. pr. kg