Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

Fransk Ungdue

ca. 300 gram

Medlemspris
DKK 111,15
Normalpris
DKK 125,00
Bliv medlem og spar DKK 13,85,- på denne vare.

Beskrivelse

På forunderlig vis er duer en stort set ukendt spise i Danmark. Få kender og skatter kødet fra skovduer, nedlagt af jægeren, som hvis man rammer en ungfugl, smager fantastisk. Men spisekvaliteten kan dog ikke sammenlignes med en velopdrættet ung tamdue. Det saftige, supermøre og kødfulde bryst er mørkt i kødet og smagen er dyb og intens.

Den gode historie

Vores duer kommer fra Loire og opdrættes af ca. 50 mindre producenter i den smukke flodregion. De små, buttede fugle går i frilandsvolieres med få par i hver.

Sådan kan du gøre

Skær lårene af duen. Åbn forsigtigt ind til bughulen og fjern forsigtigt indmaden og gem det. Fjern kroen og lungerne. Skær hals, ryg og vingespidserne af skroget og hak det groft med en kniv og kog fond herpå. Lad brystkødet sidde på benet og sæt det på køl med skindsiden opad natten over. 

Spræng lårene natten over med havsalt, knust peber, enebær, hvidløg og grofthakket laurbærblad, timian, rosmarin og salvie. Skyl dem og kog dem helt møre i andefedt ved lav temperatur ca. 45 minutter.

Sorter evt. indmaden. Kråsen kan åbnes, renses og sprænges sammen med lårene eller den kan bruges i fonden. Hjerterne kan steges og serveres rosa. Lever kan ligeledes steges rosa og serveres med resten af fuglen, eller endnu bedre, kog 2 dl rødvin ind til en tredjedel, sammen med 1 finthakket løg. Kom duefonden heri og kog ind til ca. 2 dl og blend den derefter med ca. halvdelen af leveren og en spsk. smør. Si og smag omhyggeligt til. 

Steg lårene sprøde på skindsiden imens brystet steger i ovnen. Brun brystet og giv det 10 - 12 minutter ved 225 grader. Lad brystet hvile 6 - 8 minutter inden kødet skæres af skroget. Duer har det lige så godt med Ærter a la Francaise (opskrift følger) som de har det med vilde svampe og løg. 

Ingredienser:

Ungdue. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

370,50 kr. pr. kg