Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Familien Kousgaard får deres gæslinger daggamle, altså på udklækningsdagen. De første 3 uger, hvor gæslingerne stadig er meget små, går de i en stald ved siden af familiens beboelse med masser af varme & strøelse! Så hurtigt som overhovedet muligt, når vejret tillader det, kommer de ud at gå på familiens græsplæne. Straks de er store nok til at klare sig selv, bliver de lukket ud på de store marker med masser af græs og vandhuller, hvor ællingerne kan udleve deres naturlige behov og vokse sig store! Den naturlige føde, som de selv finder på marken, suppleres med økologisk foder.

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge.  For at undgå unødigt stress ved transport har familien indrettet eget slagteri på gården.

Sådan kan du gøre

Fyldt julegås og sauce med milde krydderier.

Til 8+ personer

En flot klargjort gås, på godt og vel 4-5 kg. Smelt alt fedtet og hug vinger og hals i mindre stykker. Gem leveren.

½ Hokkaido græskar, skrællet, befriet for kerner og skåret i store tern 

3 æbler, skrællede, befriede for kerner og skåret i store tern 

1 god håndfuld gode svesker, udstenede og halverede 

5 fed hvidløg, pillede og halverede

3 stk. zittauerløg, pillede og skåret i grove tern, gem det ene til at komme ved gåsen sammen med hals og vinger

2 kvæder, skrællede, befriede for kerner og skåret i store tern 

1 kvist frisk rosmarin

1 kvist frisk timian

1 l hønsefond 

1 stk. økologisk appelsin, riv skallen og pres saften

1 stk. økologisk citron, riv skallen og pres saften

12 stk. sorte peberkorn

10 stk. grønne peberkorn

8 stk. allehånde

5 stk. nelliker

1 cm skrællet frisk ingefær

1/2 tsk. korianderfrø 

4 stk. hel kardemomme

1 cm hel kanel  

½ stjerneanis

2 stk.  laurbærblade

1 stor spsk. honning 

75 g usaltet smør 

Leveren fra gåsen

Bland græskar, æbler, svesker, hvidløgsfed, løg, kvæder, halvdelen af appelsin, - og citronskallen samt rosmarin. Krydr med salt og peber og fyld gåsen med blandingen. Rids derefter omhyggeligt skindet på gåsens bryst og bind dyret op med køkkensnor. Krydr med salt og peber hele vejen rundt. Varm ovnen op til 250 grader. Kom løg samt hals og vinger i bradepanden og placerer gåsen herpå. Sæt gåsen i ovnen og giv den ca. 25 min. Hæld fedtet fra bradepanden i en skål og gem det. Kom hønsefonden i bradepanden og lad gåsen få 10 min. mere inden ovnen skrues ned til 165 grader i ca. 2 ½ time (beregn ca. en halv time pr. kg gås ). Sørg undervejs for at overhælde gåsen med stegeskyen. 

Imens kommes den resterende skal af citrusfrugterne, peberkorn, laurbærbladet, nelliker, stjerneanis, kardemomme, kanelstang, allehånde i en kasserolle og knuses let. Rist de knuste krydderier ved moderat varme et par minutter, hvorefter du tilsætter honningen, som koges ind til det karamelliserer. Pres og tilsæt herefter appelsin, - og citronsaften og kog den igen ind med krydderierne.

Del leveren i to og steg den hurtig rosa på panden og blend den med smørret. Pres lever-smørret gennem en sigte og stil det i køleskabet indtil det skal bruges. 

Når gåsen har stegt i 2 ½ time slukkes ovnen og ovnen åbnes. Hæld stegeskyen fra bradepanden gennem en sigte over i kasserollen med den indkogte citrussaft og krydderierne. Lad gåsen trække mindst 35 min. Kog stegeskyen ind til ca. det halve. Blend den med lever og smør (lidt ad gangen), samt salt og peber, umiddelbart inden servering. Husk at si den inden den hældes i en varm saucekande. 

Når alt er klar, og gåsen har trukket, tages den ud af ovnen. Skru så ovnen op på 250 grader. Giv gåsen mellem 5–7 min., når ovnen igen er blevet varm. Herefter tages gåsen ud, hvorefter du skraber fyldet ud på et varmt fad. Når fyldet er skrabet ud, skæres gåsen ud og anret så kødet ovenpå det varme fyld. 

Varde Ådal

Hel Økologisk Gås

4-5 kg

787,50
Created with Lunacy Leveringspriser

Fragt fra kun 25,-

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

100%
ØKOLOGISK
FROST VARE
100%
ØKOLOGISK
FROST VARE

Beskrivelse

Familien Kousgaard får deres gæslinger daggamle, altså på udklækningsdagen. De første 3 uger, hvor gæslingerne stadig er meget små, går de i en stald ved siden af familiens beboelse med masser af varme & strøelse! Så hurtigt som overhovedet muligt, når vejret tillader det, kommer de ud at gå på familiens græsplæne. Straks de er store nok til at klare sig selv, bliver de lukket ud på de store marker med masser af græs og vandhuller, hvor ællingerne kan udleve deres naturlige behov og vokse sig store! Den naturlige føde, som de selv finder på marken, suppleres med økologisk foder.

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge.  For at undgå unødigt stress ved transport har familien indrettet eget slagteri på gården.

Sådan kan du gøre

Fyldt julegås og sauce med milde krydderier.

Til 8+ personer

En flot klargjort gås, på godt og vel 4-5 kg. Smelt alt fedtet og hug vinger og hals i mindre stykker. Gem leveren.

½ Hokkaido græskar, skrællet, befriet for kerner og skåret i store tern 

3 æbler, skrællede, befriede for kerner og skåret i store tern 

1 god håndfuld gode svesker, udstenede og halverede 

5 fed hvidløg, pillede og halverede

3 stk. zittauerløg, pillede og skåret i grove tern, gem det ene til at komme ved gåsen sammen med hals og vinger

2 kvæder, skrællede, befriede for kerner og skåret i store tern 

1 kvist frisk rosmarin

1 kvist frisk timian

1 l hønsefond 

1 stk. økologisk appelsin, riv skallen og pres saften

1 stk. økologisk citron, riv skallen og pres saften

12 stk. sorte peberkorn

10 stk. grønne peberkorn

8 stk. allehånde

5 stk. nelliker

1 cm skrællet frisk ingefær

1/2 tsk. korianderfrø 

4 stk. hel kardemomme

1 cm hel kanel  

½ stjerneanis

2 stk.  laurbærblade

1 stor spsk. honning 

75 g usaltet smør 

Leveren fra gåsen

Bland græskar, æbler, svesker, hvidløgsfed, løg, kvæder, halvdelen af appelsin, - og citronskallen samt rosmarin. Krydr med salt og peber og fyld gåsen med blandingen. Rids derefter omhyggeligt skindet på gåsens bryst og bind dyret op med køkkensnor. Krydr med salt og peber hele vejen rundt. Varm ovnen op til 250 grader. Kom løg samt hals og vinger i bradepanden og placerer gåsen herpå. Sæt gåsen i ovnen og giv den ca. 25 min. Hæld fedtet fra bradepanden i en skål og gem det. Kom hønsefonden i bradepanden og lad gåsen få 10 min. mere inden ovnen skrues ned til 165 grader i ca. 2 ½ time (beregn ca. en halv time pr. kg gås ). Sørg undervejs for at overhælde gåsen med stegeskyen. 

Imens kommes den resterende skal af citrusfrugterne, peberkorn, laurbærbladet, nelliker, stjerneanis, kardemomme, kanelstang, allehånde i en kasserolle og knuses let. Rist de knuste krydderier ved moderat varme et par minutter, hvorefter du tilsætter honningen, som koges ind til det karamelliserer. Pres og tilsæt herefter appelsin, - og citronsaften og kog den igen ind med krydderierne.

Del leveren i to og steg den hurtig rosa på panden og blend den med smørret. Pres lever-smørret gennem en sigte og stil det i køleskabet indtil det skal bruges. 

Når gåsen har stegt i 2 ½ time slukkes ovnen og ovnen åbnes. Hæld stegeskyen fra bradepanden gennem en sigte over i kasserollen med den indkogte citrussaft og krydderierne. Lad gåsen trække mindst 35 min. Kog stegeskyen ind til ca. det halve. Blend den med lever og smør (lidt ad gangen), samt salt og peber, umiddelbart inden servering. Husk at si den inden den hældes i en varm saucekande. 

Når alt er klar, og gåsen har trukket, tages den ud af ovnen. Skru så ovnen op på 250 grader. Giv gåsen mellem 5–7 min., når ovnen igen er blevet varm. Herefter tages gåsen ud, hvorefter du skraber fyldet ud på et varmt fad. Når fyldet er skrabet ud, skæres gåsen ud og anret så kødet ovenpå det varme fyld. 

Ingredienser:

100% økologisk gås. Altid 100% naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

175 kr. pr. kg