Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

Vagtel

2 stk., 140 - 160 gram

Medlemspris
DKK 60,30
Normalpris
DKK 70,75
Bliv medlem og spar DKK 10,45,- på denne vare.

Beskrivelse

Vagtlen er en trækfugl, som i mindre antal yngler i Danmark, hvor den dog er fredet og dermed ikke kan nedlægges af jægere. Kødet er lyst, men smagfuldt og saftigt, hvis det bliver behandlet rigtigt. Beregn 1,5 - 2 stk. pr person.

Den gode historie

Vore vagtler kommer fra Les Charmilles i Maulévrier syd for Loire, hvor regionens milde klima egner sig særligt godt til fjerkræs-opdræt. De opdrættes i store frilandsvolierer, hvor vagtlerne har plads til at røre sig. 

Sådan kan du gøre

Skær lårene af vagtlen. Åbn forsigtigt ind til bughulen og fjern forsigtigt indmaden og gem den. Fjern kroen og lungerne og kasser det. Skær hals, ryg og vingespidserne af skroget og hak det groft med en kniv og kog fond herpå. Lad brystkødet sidde på benet og spræng dem og lårene natten over med havsalt, knust peber, enebær, hvidløg og grofthakket laurbærblad, timian, rosmarin og salvie. Skyl dem og kog dem helt møre i andefedt ved lav temperatur. Giv brysterne ca. 12 min og lårene ca. 35 min. Steg lårene sprøde på skindsiden, mens brysterne trækker, inden de skæres af brystbenet. 

Kog fonden ind med lidt sherry vineddike og pisk den med lidt Dijonsennep, koldt smør og finthakket purløg og estragon. Vagtler har det bl.a. skønt med løg, vilde svampe, æbler eller kål. 

Ingredienser:

vagtel. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

402 kr. pr. kg