Sådan kan du gøre
Brug vores bacontern som smagsgiver i dine yndlingsretter, Carbonara, Brændende Kærlighed eller prøv denne.
Hvidkålssalat med bacon og persille:
(Tilbehør til 4 personer)
0,5 Hvidkål
1 - 2 pk. Bacontern
0,5 dl. Sherryvineddike
1 dl. Koldpresset jomfruoliven olie eller hasselnøddeolie
0,5 tsk. Kommen (ikke spidskommen)
0,5 bdt. Bredbladet persille
Havsalt og frisk kværnet sort peber
Fjern stokken og de yderste blade af det halve hvidkålshoved og snit det fint. Steg imens baconternene gyldne og sprøde i deres eget fedt ved moderat varme. Tilsæt evt. lidt olivenolie i starten. Kom kålen i en skål af passende størrelse og tilsæt kommen, olivenolie og krydr omhyggeligt med salt og peber. Hæld det sprøde og gyldne bacon og det varme baconfedt over kålen og bland grundigt. Lad kålen stå lunt en halv til en hel time. Vask imens persillen. Pluk bladene af og skær dem i fine strimler og vend dem i salaten umiddelbart inden servering. Smag til med salt og peber samt evt. yderligere lidt sherryvineddike.