Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Rigtigmad

Flæskesteg u/Ben af Økologisk Dansk Gris

ca. 2000 gram

Pris
DKK 250,00

Beskrivelse

Vore økologiske grisekamme skæres af grisens ryg. Vi har fjernet benet og ridset sværen, så den er nem at gå til derhjemme.

Den gode historie

Vores økologiske grise vokser op i Brørup i Jylland hos Anita og hendes lille familie. Familiens gård, Flintholm, skiller sig lidt ud fra andre gårde, der opdrætter grise. De sædvanlige enorme staldbygninger udmærker sig ved deres manglende tilstedeværelse, for markgrisene vokser op på de åbne marker, hvor der er masser af plads til leg og frihed, 365 dage om året. Når vejret driller, har de adgang til hytter med masser af dejlig halm. 

Livet som markgris starter i en hytte i forefolden. Her går de sammen med deres mor, indtil de er ca. 7 uger gamle. På det tidspunkt er den lille markgris nemlig stor nok til, at klare sig uden sin mor. Herefter kommer markgrisen over i den store fold, hvor hver markgris har mindst 100 kvm at boltre sig på. Markgrisene vokser op i trygge og kendte rammer med masser af frisk luft, ingen stress og med trynen i jorden.

Sådan kan du gøre

Tænd oven på 225 grader. Kom 0,5 l vand, ca. 0,5 dl. sherry vineddike, en krydderbouquet, lidt nelliker, et par enebær og lidt sorte peberkorn i et ildfast fad af passende størrelse. Læg stegen med de ridsede svær nedad og krydr den på oversiden. Giv den ca. 25 min. Vend stegen og drys efter med groft salt. Kom et par groftskårne rødløg i det ildfaste fad og giv stegen ca. 40 min. med skindsiden opad. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs. Lad stegen trække en halv times tid. Tænd grillen i ovnen imens. Giv den 5 - 10 min. indtil sværen er helt sprød og gylden. Lad stegen hvile yderligere 10 min. efter turen i ovnen og skær den herefter i pæne skiver.

Ingredienser:

Økologisk Gris. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

112,50 kr. pr. kg