Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Rigtigmad

Nakkekoteletter af Økologisk Dansk Gris

500 gram

Pris
DKK 93,00

Beskrivelse

Vi skærer vore økologiske nakkekoteletter af grisens nakke. Den består groft sagt af tre muskler og lidt fedt. Den kan typisk godt tåle lidt længere tilberedning, f.eks. braisering, som gør kødet dejligt mørt og særdeles smagfuldt og giver samtidig en skøn sky.

Den gode historie

Vores økologiske grise vokser op i Brørup i Jylland hos Anita og hendes lille familie. Familiens gård, Flintholm, skiller sig lidt ud fra andre gårde, der opdrætter grise. De sædvanlige enorme staldbygninger udmærker sig ved deres manglende tilstedeværelse, for markgrisene vokser op på de åbne marker, hvor der er masser af plads til leg og frihed, 365 dage om året. Når vejret driller, har de adgang til hytter med masser af dejlig halm. 

Livet som markgris starter i en hytte i forefolden. Her går de sammen med deres mor, indtil de er ca. 7 uger gamle. På det tidspunkt er den lille markgris nemlig stor nok til, at klare sig uden sin mor. Herefter kommer markgrisen over i den store fold, hvor hver markgris har mindst 100 kvm at boltre sig på. Markgrisene vokser op i trygge og kendte rammer med masser af frisk luft, ingen stress og med trynen i jorden.

 

 

Sådan kan du gøre

Bank evt koteletterne og krydr dem med salt og peber. Brun dem af, tag dem op og steg kvartede, faste markchampignons i panden med løg, hvidløg, citronskal og rosmarin. Kog af med balsamico, læg koteleterne ovenpå, læg låg på og braiser koteletterne ved svag varme ca 35 - 45 minutter.

Ingredienser:

Økologisk grisekød. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

186 kr. pr. kg