Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Vore økologiske grisekamme skæres af grisens ryg. Vi har fjernet benet og ridset sværen, så den er nem at gå til derhjemme. Grisene fra Varde Ådal er en blanding af Gammel dansk landrace og Duroc, en krydsning, der giver en virkelig god spisekvalitet dvs. at proportioner, smag og fedtsætning er helt i top samtidigt med at grisene trives under det danske vejr.

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge. Grisene bliver født i det fri, i små hytter, og går med deres mor til de er en 2–3 måneder. Herefter samles de i flokke af ca. 30 unggrise i større fælleshytter på marken eller i skoven, hvor de også har adgang til vandhuller. Grisene fodres med økologisk korn, grovfoder og det græs og de rødder, som de selv finder, når de roder i jorden over en periode på 3–4 mdr. til de rammer en slagtevægt på ca. 100 kg. Grisene hentes på marken samme dag, som de skal slagtes, og slagtes på gårdens eget slagteri som ligger få hundrede meter fra marken. Således gøres alt for at grisene ikke udsættes for stress. 

Sådan kan du gøre

Tænd oven på 225 grader. Kom 0,5 l vand, ca. 0,5 dl. sherry vineddike, en krydderbouquet, lidt nelliker, et par enebær og lidt sorte peberkorn i et ildfast fad af passende størrelse. Læg stegen med de ridsede svær nedad og krydr den på oversiden. Giv den ca. 25 min. Vend stegen og drys efter med groft salt. Kom et par groftskårne rødløg i det ildfaste fad og giv stegen ca. 40 min. med skindsiden opad. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs. Lad stegen trække en halv times tid. Tænd grillen i ovnen imens. Giv den 5 - 10 min. indtil sværen er helt sprød og gylden. Lad stegen hvile yderligere 10 min. efter turen i ovnen og skær den herefter i pæne skiver.

Varde Ådal

Flæskesteg u/Ben af Økologisk Dansk Gris

1.4 - 1.7 kg

272,00
Created with Lunacy Leveringspriser

Fragt fra kun 25,-

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

100%
ØKOLOGISK
FROST VARE
100%
ØKOLOGISK
FROST VARE

Beskrivelse

Vore økologiske grisekamme skæres af grisens ryg. Vi har fjernet benet og ridset sværen, så den er nem at gå til derhjemme. Grisene fra Varde Ådal er en blanding af Gammel dansk landrace og Duroc, en krydsning, der giver en virkelig god spisekvalitet dvs. at proportioner, smag og fedtsætning er helt i top samtidigt med at grisene trives under det danske vejr.

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge. Grisene bliver født i det fri, i små hytter, og går med deres mor til de er en 2–3 måneder. Herefter samles de i flokke af ca. 30 unggrise i større fælleshytter på marken eller i skoven, hvor de også har adgang til vandhuller. Grisene fodres med økologisk korn, grovfoder og det græs og de rødder, som de selv finder, når de roder i jorden over en periode på 3–4 mdr. til de rammer en slagtevægt på ca. 100 kg. Grisene hentes på marken samme dag, som de skal slagtes, og slagtes på gårdens eget slagteri som ligger få hundrede meter fra marken. Således gøres alt for at grisene ikke udsættes for stress. 

Sådan kan du gøre

Tænd oven på 225 grader. Kom 0,5 l vand, ca. 0,5 dl. sherry vineddike, en krydderbouquet, lidt nelliker, et par enebær og lidt sorte peberkorn i et ildfast fad af passende størrelse. Læg stegen med de ridsede svær nedad og krydr den på oversiden. Giv den ca. 25 min. Vend stegen og drys efter med groft salt. Kom et par groftskårne rødløg i det ildfaste fad og giv stegen ca. 40 min. med skindsiden opad. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs. Lad stegen trække en halv times tid. Tænd grillen i ovnen imens. Giv den 5 - 10 min. indtil sværen er helt sprød og gylden. Lad stegen hvile yderligere 10 min. efter turen i ovnen og skær den herefter i pæne skiver.

Ingredienser:

Økologisk Gris. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

175,48 kr. pr. kg