Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Rigtigmad

Grisekæber af Økologisk Dansk Gris

300 gram

Pris
DKK 104,00

Beskrivelse

Grisekæber er en relativ ny udskæring i det danske køkken, men til gengæld utrolig populær pga. sin smag og beskaffenhed. Grisen bruger i sagens natur sine kæber meget når den roder rundt i jorden for at finde føde og når den spiser. Det smagfulde kød er forholdsvist skært og bliver fantastisk mørt og saftigt når det langtidstilberedes omhyggeligt.

Den gode historie

Vores økologiske grise vokser op i Brørup i Jylland hos Anita og hendes lille familie. Familiens gård, Flintholm, skiller sig lidt ud fra andre gårde, der opdrætter grise. De sædvanlige enorme staldbygninger udmærker sig ved deres manglende tilstedeværelse, for markgrisene vokser op på de åbne marker, hvor der er masser af plads til leg og frihed, 365 dage om året. Når vejret driller, har de adgang til hytter med masser af dejlig halm. 

Livet som markgris starter i en hytte i forefolden. Her går de sammen med deres mor, indtil de er ca. 7 uger gamle. På det tidspunkt er den lille markgris nemlig stor nok til, at klare sig uden sin mor. Herefter kommer markgrisen over i den store fold, hvor hver markgris har mindst 100 kvm at boltre sig på. Markgrisene vokser op i trygge og kendte rammer med masser af frisk luft, ingen stress og med trynen i jorden.

Sådan kan du gøre

Krydr med salt og peber og brun kæberne på begge sider. Kom lidt godt øl, hvid- eller rødvin samt fond eller vand ved kæberne tillige med en bouquet garni. Jeg undgår at tilsætte rodfrugter under braiseringen, men er til gengæld vild med at komme bacontern, svampe, hvidløg og løg ved kæberne. Braiser kæberne møre i ovnen ved ca. 150 grader ca. 1,5 - 2 timer eller til de er møre. 

Ingredienser:

Økologisk Gris. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

346,67 kr. pr. kg