Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Rigtigmad

Nakkefilet af Økologisk Dansk Gris

1400-1600 gram

Pris
DKK 198,00

Beskrivelse

Nakkefileten skæres af den øverste del af grisens ryg. Nakkefileten er en meget velsmagende og saftig udskæring, hvis den bliver tilberedt ordentligt. Den består af tre muskler og indeholder en del fedt, hvilket er en god ting når kødet f.eks. braiseres eller langtidstilberedes.

Den gode historie

Vores økologiske grise vokser op i Brørup i Jylland hos Anita og hendes lille familie. Familiens gård, Flintholm, skiller sig lidt ud fra andre gårde, der opdrætter grise. De sædvanlige enorme staldbygninger udmærker sig ved deres manglende tilstedeværelse, for markgrisene vokser op på de åbne marker, hvor der er masser af plads til leg og frihed, 365 dage om året. Når vejret driller, har de adgang til hytter med masser af dejlig halm. 

Livet som markgris starter i en hytte i forefolden. Her går de sammen med deres mor, indtil de er ca. 7 uger gamle. På det tidspunkt er den lille markgris nemlig stor nok til at klare sig uden sin mor. Herefter kommer markgrisen over i den store fold, hvor hver markgris har mindst 100 kvm at boltre sig på. Markgrisene vokser op i trygge og kendte rammer med masser af frisk luft, ingen stress og med trynen i jorden.

Sådan kan du gøre

Nakkefileten er skøn at bruge til pulled pork, dvs. tilberedt lang tid ved lav temperatur, gnubbet med skønne krydderier og evt. under røg. Du kan også skære fileten i skiver, banke skiverne tyndere og lave dem som klassiske fadkoteletter med en af vores bacon-varianter, krydderier og tomat. 

Ingredienser:

Økologisk gris. Altid 100% naturligt indhold

Leveres som frostvare.

132 kr. pr. kg