Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Rigtigmad

Pluma af Fritgående Agernfodret Spansk Sortfodsgris

600 - 800 gram

Pris
DKK 234,80

Beskrivelse

Pluma er en udskæring af boven oppe mod dyrets nakke. Den er mørk i kødet, utrolig skær og mør. Det er den udskæring der minder mest om en bøf. Udskæringen laves ikke af danske grise da de ganske enkelt mangler størrelsen til at det giver mening. Smagen er dyb, intens, rig og ren som kun dyr der har levet udendørs, smager.

Den gode historie

Grisene lever hele deres liv under åben himmel på La dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og HVER GRIS har 2 hektarer natur til deres disposition. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs de selv finder og tager på den diæt, 1 kg. på hver dag. Den stramme diæt sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie.

Sådan kan du gøre

Fjern evt. senerne på oversiden (jeg gør det aldrig). krydr med groft salt og friskkværnet peber. Steg kødet på en tør, hed pande eller grill det og regn med ca. 3-3 1/2 min. på hver side. Lad det herefter hvile mindst 5-6 min. på en rist. Giv kødet en hurtig tur på varmen inden du serverer det. Servér gerne kødet med en garniture der smager af dens hjemland. Marinerede blade af hjertesalat, en tomatsalat med oliven og skalotteløg, eller måske bare grillede grøntsager. Alternativt kan du prøve en af vores mange opskrifter, prøv for eksempel Pluma med Auberginekompot eller Pluma med Artiskok-Tomat Olivenolie emulsion med brændt Hvidløg.

Ingredienser:

Sortfodsgris af Bellota kvalitet. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

335,43 kr. pr. kg