Vare tilføjet til kurv
VI LEVERER NU HVER TIRSDAG OG FREDAG.
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER

Presa/Nakke af Fritgående Agernfodret Spansk Sortfodsgris, 600-800 gram

Medlemspris
DKK 180,51
Normalpris
DKK 227,50
Bliv medlem og spar DKK 46,99,- på denne vare.

Beskrivelse

Presa er den skære del af nakken. Et flot stykke, fuldstændigt reelt kød, der helt sikkert gør sig bedst som en steg. Kødet er skært, forholdsvist magert og mørkt. Smagen er dyb, intens, rig og ren som kun dyr der har levet udendørs hele deres liv med ordentligt, naturligt foder, smager. 

Den gode historie

Grisene lever hele deres liv under åben himmel på La dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og HVER GRIS har 2 hektarer natur til deres disposition. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs de selv finder og tager på den diæt, 1 kg på hver dag. Den stramme diæt sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie.

Sådan kan du gøre  

Krydr stegen med salt og peber og brun den omhyggeligt på panden, inden den stilles på en rist og sættes i ovnen i ca. 25 min. på 185 grader. Lad stegen hvile mindst lige så længe, inden den skæres i tynde skiver på langs og serveres. 

Pluk gerne kviste af frisk timian, rosmarin og salvie ud over stegen inden den sættes i ovnen. 

Servér gerne kødet med en garniture der smager af dens hjemland. Marinerede blade af hjertesalat, en tomatsalat med oliven og skalotteløg eller måske grillede grøntsager.

Du kan også prøve Stegt Presa med nye Grøntsager og Smør Vinaigrette

Ingredienser: Sortfodsgris af Bellota kvalitet. 
Altid 100 % naturligt indhold. 

Denne vare leveres som frostvare.

277,08 kr. pr. kg