Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Ribbensteg af Økologisk Dansk Gris

ca. 1 kg

Pris
DKK 146,00

Beskrivelse

Ribbenstegen er den fede udskæring, hvoraf skiver til stegt flæsk også sædvanligvis skæres. Her sidder ribbenene stadigt på, og sikrer sammen med fedtet at resultatet, når ribbenstegen er tilberedt korrekt, bliver ekstremt saftigt, mørt og smagfuldt.

Den gode historie

Vores økologiske grise vokser op i Brørup i Jylland hos Anita og hendes lille familie. Familiens gård, Flintholm, skiller sig lidt ud fra andre gårde, der opdrætter grise. De sædvanlige enorme staldbygninger udmærker sig ved deres manglende tilstedeværelse, for markgrisene vokser op på de åbne marker, hvor der er masser af plads til leg og frihed, 365 dage om året. Når vejret driller, har de adgang til hytter med masser af dejlig halm. 

Livet som markgris starter i en hytte i forefolden. Her går de sammen med deres mor, indtil de er ca. 7 uger gamle. På det tidspunkt er den lille markgris nemlig stor nok til, at klare sig uden sin mor. Herefter kommer markgrisen over i den store fold, hvor hver markgris har mindst 100 kvm at boltre sig på. Markgrisene vokser op i trygge og kendte rammer med masser af frisk luft, ingen stress og med trynen i jorden.

Sådan kan du gøre

Tø ribbenstegen op i forvejen og lad den stå med sværen utildækket i køleskabet natten over, så sværen tørrer ud. Bland groft havsalt med friskkværnet sort peber. Gnid sværen med blandingen og vær grundig med at få det masseret ind i ridserne. Placer stegen på en rist, over en bradepande med ca. 1 l vand i og sæt den i en kold ovn ved 200 grader. Lad den stege i ca. 1,5 time, indtil den er gennemstegt, og giv den evt. en tur under grillen, hvis ikke sværen er helt sprød.

Ingredienser:

Økologisk Gris. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

146 kr. pr. kg