Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Skank af Økologisk Dansk Gris

ca. 1000 gram

Pris
DKK 104,00

Beskrivelse

Vores skanke er fra grisens bagben, som er større og mere reelle end forskankene. Da økologiske grise med masser af plads under åben himmel konstant er i gang, er kødet umiddelbart sejt og skal tilberedes lang tid ved svag varme for at blive mørt. Med den rigtige tilberedning er det til gengæld en af de mest smagfulde udskæringer på hele grisen.

Den gode historie

Vores økologiske grise vokser op i Brørup i Jylland hos Anita og hendes lille familie. Familiens gård, Flintholm, skiller sig lidt ud fra andre gårde, der opdrætter grise. De sædvanlige enorme staldbygninger udmærker sig ved deres manglende tilstedeværelse, for markgrisene vokser op på de åbne marker, hvor der er masser af plads til leg og frihed, 365 dage om året. Når vejret driller, har de adgang til hytter med masser af dejlig halm. 

Livet som markgris starter i en hytte i forefolden. Her går de sammen med deres mor, indtil de er ca. 7 uger gamle. På det tidspunkt er den lille markgris nemlig stor nok til, at klare sig uden sin mor. Herefter kommer markgrisen over i den store fold, hvor hver markgris har mindst 100 kvm at boltre sig på. Markgrisene vokser op i trygge og kendte rammer med masser af frisk luft, ingen stress og med trynen i jorden.

Sådan kan du gøre

Tænd ovnen på ca. 100 grader fra morgenstunden. Pak skanken ud og dup den tør med køkkenrulle. Rids sværen ved hjælp af en skarp kniv, og sæt skanken i et ildfast fad. Pensl den med knust hvidløg, reven citronskal, lidt sennep, en halv tsk. god karry, groft salt og friskkværnet sort peber rørt op i lidt olivenolie. Sæt skanken i ovnen og giv den 8 - 10 timer, hvilket burde passe med at du kommer hjem fra arbejde og bliver mødt af en skøn duft af mad. Skru ovnen op på 225 grader, så sværen steger sprød, mens du laver en lækker grov og fyldig salat. 

Ingredienser:

Økologisk Grisekød. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

104 kr. pr. kg