Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Rigtigmad

Solomillo/Mørbrad af Fritgående Agernfodret Spansk Sortfodsgris

600 - 800 gram

Medlemspris
DKK 126,88
Normalpris
DKK 153,13
Bliv medlem og spar DKK 26,25,- på denne vare.

Beskrivelse

Solomillo betyder mørbrad. Et flot reelt stykke kød uden bi-filet eller “hovedet” og kan tilberedes helt eller skæres i medaljoner. Kødet er magert og mørkere end man sædvanligvis ser. Smagen er dyb, intens, rig og ren som kun dyr der har levet udendørs hele deres liv med ordentligt, naturligt foder, smager.

Den gode historie

Grisene lever hele deres liv under åben himmel på La dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og HVER GRIS har 2 hektarer natur til deres disposition. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs de selv finder og tager på den diæt, 1 kg. på hver dag. Den stramme diæt sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie.

Sådan kan du gøre

Fjern evt. sølvhinden inden kødet krydres og gnides med olivenolie. Steg kødet på en hed, tør pande eller grill, på alle 4 sider, ca. 2 min. på hver.* Lad kødet hvile på en rist i 10 min. og varm det hurtigt på panden inden det skæres i skiver og serveres. Lad gerne et flækket hvidløgsfed og en rosmarinkvist stege med i panden. Servér gerne kødet med en garniture der smager af dens hjemland. Marinerede blade af hjertesalat, en tomatsalat med oliven og skalotteløg eller måske grillede grøntsager. *Brun evt. kun kødet hurtigt på alle sider og sæt det så i køleskabet 5 min., inden det skæres i tynde skiver som krydres med flagesalt, friskkværnet peber, citronsaft og god olivenolie og servér det som en forret. Du kan også prøve vores opskrift på Solomillo med grillede Asparges.

Ingredienser:

Sortfodsgris af Bellota kvalitet. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

181,25 kr. pr. kg