Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Presa/Nakke af Fritgående Agernfodret Spansk Sortfodsgris

600 - 800 gram

Medlemspris
DKK 187,45
Normalpris
DKK 227,50
Bliv medlem og spar DKK 40,05,- på denne vare.

Beskrivelse

Presa er den skære del af nakken. Et flot stykke fuldstændigt reelt kød, der helt sikkert gør sig bedst som en steg. Kødet er skært, forholdsvist magert og mørkt. Smagen er dyb, intens, rig og ren som kun dyr der har levet udendørs hele deres liv med ordentligt, naturligt foder, smager.

Den gode historie

Grisene lever hele deres liv under åben himmel på La dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og HVER GRIS har 2 hektarer natur til deres disposition. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs de selv finder og tager på den diæt, 1 kg. på hver dag. Den stramme diæt sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie.

Sådan kan du gøre

Pluk gerne kviste af frisk timian, rosmarin og salvie ud over stegen inden den sættes i ovnen. Servér gerne kødet med en garniture der smager af dens hjemland. Marinerede blade af hjertesalat, en tomatsalat med oliven og skalotteløg eller måske grillede grøntsager. Du kan også prøve Stegt Presa med nye Grøntsager og Smør Vinaigrette.

Ingredienser:

Sortfodsgris af Bellota kvalitet. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

267,79 kr. pr. kg