Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Her er det gode salt tørret over birkerøg for at give det en behagelig og karakterfuld røgsmag. Saltverks flagesalt inddampes af det iskolde, klare og ekstremt rene vand i Vestfjorden i det Nordøstlige Island. Vandet pumpes op i et kar, som udelukkende opvarmes af 93 grader varmt vand fra gejserne under halvøen. Havvandet inddampes, og efterlader smukke trekantede saltkrystaller, der smager af det rene nordatlantiske hav, som saltet er udvundet af.

Den gode historie

Den geotermiske produktion af salt går tilbage til 1800-tallet, og er således historie, men en historie af den gode og ikke mindst bæredygtige slags. Produktionen dengang holdt kun et par årtier, men blev genoptaget i 2011 af Björn Steinar Jónsson, der efter sine studier ønskede at starte en virksomhed op baseret på bæredygtighed og kulinariske islandske traditioner, og det lykkedes ham. Ved at bruge energien fra den islandske undergrund sætter produktionen, så godt som ingen miljømæssige aftryk. Mere af den slags kunne verden godt have brug for 

Sådan kan du gøre

Brug det røgede havsalt, der hvor det gør en forskel og faktisk kan smages og mærkes. Brug det til at sprænge kød med når du tilbereder friskhøstede grøntsager, til din grøntsagspuré eller til at give din sauce den sidste afgørende finish.

Saltverk

Islandsk Birkerøget Havsalt

125 gram

36,00
Created with Lunacy Leveringspriser

Kun 29,- i fragt

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

Beskrivelse

Her er det gode salt tørret over birkerøg for at give det en behagelig og karakterfuld røgsmag. Saltverks flagesalt inddampes af det iskolde, klare og ekstremt rene vand i Vestfjorden i det Nordøstlige Island. Vandet pumpes op i et kar, som udelukkende opvarmes af 93 grader varmt vand fra gejserne under halvøen. Havvandet inddampes, og efterlader smukke trekantede saltkrystaller, der smager af det rene nordatlantiske hav, som saltet er udvundet af.

Den gode historie

Den geotermiske produktion af salt går tilbage til 1800-tallet, og er således historie, men en historie af den gode og ikke mindst bæredygtige slags. Produktionen dengang holdt kun et par årtier, men blev genoptaget i 2011 af Björn Steinar Jónsson, der efter sine studier ønskede at starte en virksomhed op baseret på bæredygtighed og kulinariske islandske traditioner, og det lykkedes ham. Ved at bruge energien fra den islandske undergrund sætter produktionen, så godt som ingen miljømæssige aftryk. Mere af den slags kunne verden godt have brug for 

Sådan kan du gøre

Brug det røgede havsalt, der hvor det gør en forskel og faktisk kan smages og mærkes. Brug det til at sprænge kød med når du tilbereder friskhøstede grøntsager, til din grøntsagspuré eller til at give din sauce den sidste afgørende finish.

Ingredienser:

Islandsk havsalt, birk røg. Altid 100% naturligt indhold.

Leveres som tørvare.

288,00 kr. pr. kg