Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Saltverk

Islandsk Flagesalt

250 gram

Medlemspris
DKK 31,05
Normalpris
DKK 34,50
Bliv medlem og spar DKK 3,45,- på denne vare.

Beskrivelse

Saltverks flagesalt inddampes af det iskolde, klare og ekstremt rene vand i Vestfjorden i det Nordøstlige Island. Vandet pumpes op i et kar, som udelukkende opvarmes af 93 grader varmt vand fra gejserne under halvøen. Havvandet inddampes, og efterlader smukke trekantede saltkrystaller, der smager af det rene nordatlantiske hav, som saltet er udvundet af.

Den gode historie

Den geotermiske produktion af salt går tilbage til 1800-tallet, og er således historie, men en historie af den gode og ikke mindst bæredygtige slags. Produktionen dengang holdt kun et par årtier, men blev genoptaget i 2011 af Björn Steinar Jónsson, der efter sine studier ønskede at starte en virksomhed op baseret på bæredygtighed og kulinariske islandske traditioner, og det lykkedes ham. Ved at bruge energien fra den islandske undergrund sætter produktionen, så godt som ingen miljømæssige aftryk. Mere af den slags kunne verden godt have brug for. 

Sådan kan du gøre

Brug havsaltet der, hvor det gør en forskel og faktisk kan smages og mærkes. Så brug vores grove, skønne, velsmagende Sicilianske havsalt til kogevandet og drys de skønne islandske flager ovenpå retten.

Ingredienser:

100% Islandsk havsalt. Altid 100% naturligt indhold.

Leveres som tørvare.

124,20 kr. pr. kg