Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Saltkrystallerne her er farvet med pulveriseret aktivt kul, som nok har en diminutiv ernæringsmæssig værdi, men til gengæld har en fantastisk dekorativ effekt. Saltverks flagesalt inddampes af det iskolde, klare og ekstremt rene vand i Vestfjorden i det Nordøstlige Island. Vandet pumpes op i et kar, som udelukkende opvarmes af 93 grader varmt vand fra gejserne under halvøen. Havvandet inddampes, og efterlader smukke trekantede saltkrystaller, der smager af det rene nordatlantiske hav, som saltet er udvundet af.

Den gode historie

Den geotermiske produktion af salt går tilbage til 1800-tallet, og er således historie, men en historie af den gode og ikke mindst bæredygtige slags. Produktionen dengang holdt kun et par årtier, men blev genoptaget i 2011 af Björn Steinar Jónsson, der efter sine studier ønskede at starte en virksomhed op baseret på bæredygtighed og kulinariske islandske traditioner, og det lykkedes ham. Ved at bruge energien fra den islandske undergrund sætter produktionen, så godt som ingen miljømæssige aftryk. Mere af den slags kunne verden godt have brug for

Sådan kan du gøre

Brug det sorte havsalt til at krydre med lige inden retten serveres. Du kan f.eks. give din ceviche lidt kant ved at drysse den med Saltverks lavasalt eller brug det som en lille gimmick, når morgen-ægget skal have lidt kulør. 

Saltverk

Islandsk Sort Havsalt

125 gram

36,00
Created with Lunacy Leveringspriser

Kun 29,- i fragt

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

Beskrivelse

Saltkrystallerne her er farvet med pulveriseret aktivt kul, som nok har en diminutiv ernæringsmæssig værdi, men til gengæld har en fantastisk dekorativ effekt. Saltverks flagesalt inddampes af det iskolde, klare og ekstremt rene vand i Vestfjorden i det Nordøstlige Island. Vandet pumpes op i et kar, som udelukkende opvarmes af 93 grader varmt vand fra gejserne under halvøen. Havvandet inddampes, og efterlader smukke trekantede saltkrystaller, der smager af det rene nordatlantiske hav, som saltet er udvundet af.

Den gode historie

Den geotermiske produktion af salt går tilbage til 1800-tallet, og er således historie, men en historie af den gode og ikke mindst bæredygtige slags. Produktionen dengang holdt kun et par årtier, men blev genoptaget i 2011 af Björn Steinar Jónsson, der efter sine studier ønskede at starte en virksomhed op baseret på bæredygtighed og kulinariske islandske traditioner, og det lykkedes ham. Ved at bruge energien fra den islandske undergrund sætter produktionen, så godt som ingen miljømæssige aftryk. Mere af den slags kunne verden godt have brug for

Sådan kan du gøre

Brug det sorte havsalt til at krydre med lige inden retten serveres. Du kan f.eks. give din ceviche lidt kant ved at drysse den med Saltverks lavasalt eller brug det som en lille gimmick, når morgen-ægget skal have lidt kulør. 

Ingredienser:

99% havsalt i flager, 1% kul. Altid 100% naturligt indhold.

Leveres som tørvare.

288,00 kr. pr. kg