Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Saltverk

Islandsk Flagesalt m/ Tang

90 gram

Medlemspris
DKK 81,00
Normalpris
DKK 90,00
Bliv medlem og spar DKK 9,00,- på denne vare.

Beskrivelse

Her er det gode salt beriget med tørret tang, håndhøstet fra islandske farvande. Det giver saltet, udover en masse sunde mikronæringsstoffer en meget interessant note af umami. Saltverks flagesalt inddampes af det iskolde, klare og ekstremt rene vand i Vestfjorden i det Nordøstlige Island. Vandet pumpes op i et kar, som udelukkende opvarmes af 93 grader varmt vand fra gejserne under halvøen. Havvandet inddampes, og efterlader smukke trekantede saltkrystaller, der smager af det rene nordatlantiske hav, som saltet er udvundet af.

Den gode historie

Den geotermiske produktion af salt går tilbage til 1800-tallet, og er således historie, men en historie af den gode og ikke mindst bæredygtige slags. Produktionen dengang holdt kun et par årtier, men blev genoptaget i 2011 af Björn Steinar Jónsson, der efter sine studier ønskede at starte en virksomhed op baseret på bæredygtighed og kulinariske islandske traditioner, og det lykkedes ham. Ved at bruge energien fra den islandske undergrund sætter produktionen, så godt som ingen miljømæssige aftryk. Mere af den slags kunne verden godt have brug for

Sådan kan du gøre

Brug havsaltet der hvor det gør en forskel, og faktisk kan smages og mærkes. Brug det til, meget belejligt, at krydre vores Islandske lakseportioner inden de skal på panden eller grillen.

Ingredienser:

Flagesalt, dulse, tang. Altid 100% naturligt indhold.

Leveres som tørvare.

900,00 kr. pr. kg