Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Vignola

Økologisk Brune Basmati Ris

500 gram

Medlemspris
DKK 28,80
Normalpris
DKK 32,00
Bliv medlem og spar DKK 3,20,- på denne vare.

Beskrivelse

Basmati eller duft-ris som ordet i virkeligheden betyder, stammer fra Pakistan i det nordlige Indien. De lange slanke riskorn er stadigt omsluttet af den brune skal og dermed rigere på kostfibre og mikronæringsstoffer end de polerede hvide. Basmatiris siges at dufte og smage let af sandeltræ.

Den gode historie

Riso Vignola’s rødder kan spores tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor Giovanni Vignola startede med at udvælge, opkøbe, forarbejde, pakke og distribuere ris fra markerne i Po området. Siden har Vignola perfektioneret deres metier til også at omfatte flere typer af ris, frø og gryn fra andre verdensdele, som undergår den samme minutiøse proces ift. udvælgelse af såsæden, dyrkningsmetoderne og at regler for økologisk og biodynamisk produktion overholdes. Dette gøres for at sikre, at den ekstremt høje kvalitet overholdes, at miljøet skånes mest muligt undervejs, men i særdeleshed for at sikre, at næringsværdien er størst mulig.

Sådan kan du gøre

Skyl omhyggeligt basmati risene under koldt vand og lad dem udbløde i koldt vand 15 - 20 minutter. Hæld vandet fra. Kom 6 dl vand eller bouillon, 3,5 dl Basmatiris og 1 tsk. uraffineret havsalt i en tykbundet gryde og bring det i kog under låg. Skru ned for varmen og lad risene småkoge i 10 minutter. Fjern risene fra varmen og lad dem hvile i ca. 10 minutter. Løsn dem forsigtigt med en gaffel og tilsæt gerne en klat smør, lidt sesam eller olivenolie.

BEMÆRK at brune basmatiris er sværere at tygge end de polerede, men indeholder til gengæld også flere nyttige næringsstoffer. 

Ingredienser:

100% økologisk brune basmati ris. Altid 100% økologisk indhold.

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 1529kJ/361kcal, Fedt 1,9g, Heraf mættede fedtsyre 0,5g, Kulhydrater 77,4g, Heraf sukkerarter 1,2g, Protein 7,5g, Salt 0,02g.

Leveres som tørvare.

57,60 kr. pr. kg