Vare tilføjet til kurv
NYT: Levering tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Basmati eller duft-ris som ordet i virkeligheden betyder, stammer fra Pakistan i det nordlige Indien. De lange slanke riskorn er stadigt omsluttet af den brune skal og dermed rigere på kostfibre og mikronæringsstoffer end de polerede hvide. Basmatiris siges at dufte og smage let af sandeltræ.

Den gode historie

Riso Vignola’s rødder kan spores tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor Giovanni Vignola startede med at udvælge, opkøbe, forarbejde, pakke og distribuere ris fra markerne i Po området. Siden har Vignola perfektioneret deres metier til også at omfatte flere typer af ris, frø og gryn fra andre verdensdele, som undergår den samme minutiøse proces ift. udvælgelse af såsæden, dyrkningsmetoderne og at regler for økologisk og biodynamisk produktion overholdes. Dette gøres for at sikre, at den ekstremt høje kvalitet overholdes, at miljøet skånes mest muligt undervejs, men i særdeleshed for at sikre, at næringsværdien er størst mulig.

Sådan kan du gøre

Skyl omhyggeligt basmati risene under koldt vand og lad dem udbløde i koldt vand 15 - 20 minutter. Hæld vandet fra. Kom 6 dl vand eller bouillon, 3,5 dl Basmatiris og 1 tsk. uraffineret havsalti en tykbundet gryde og bring det i kog under låg. Skru ned for varmen og lad risene småkoge i 10 minutter. Fjern risene fra varmen og lad dem hvile i ca. 10 minutter. Løsn dem forsigtigt med en gaffel og tilsæt gerne en klat smør, lidt sesam eller olivenolie.

BEMÆRK at brune basmatiris er sværere at tygge end de polerede, men indeholder til gengæld også flere nyttige næringsstoffer. 

Vignola

Økologisk Brune Basmati Ris

500 gram

32,00
Created with Lunacy Leveringspriser

Kun 29,- i fragt

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

Beskrivelse

Basmati eller duft-ris som ordet i virkeligheden betyder, stammer fra Pakistan i det nordlige Indien. De lange slanke riskorn er stadigt omsluttet af den brune skal og dermed rigere på kostfibre og mikronæringsstoffer end de polerede hvide. Basmatiris siges at dufte og smage let af sandeltræ.

Den gode historie

Riso Vignola’s rødder kan spores tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor Giovanni Vignola startede med at udvælge, opkøbe, forarbejde, pakke og distribuere ris fra markerne i Po området. Siden har Vignola perfektioneret deres metier til også at omfatte flere typer af ris, frø og gryn fra andre verdensdele, som undergår den samme minutiøse proces ift. udvælgelse af såsæden, dyrkningsmetoderne og at regler for økologisk og biodynamisk produktion overholdes. Dette gøres for at sikre, at den ekstremt høje kvalitet overholdes, at miljøet skånes mest muligt undervejs, men i særdeleshed for at sikre, at næringsværdien er størst mulig.

Sådan kan du gøre

Skyl omhyggeligt basmati risene under koldt vand og lad dem udbløde i koldt vand 15 - 20 minutter. Hæld vandet fra. Kom 6 dl vand eller bouillon, 3,5 dl Basmatiris og 1 tsk. uraffineret havsalti en tykbundet gryde og bring det i kog under låg. Skru ned for varmen og lad risene småkoge i 10 minutter. Fjern risene fra varmen og lad dem hvile i ca. 10 minutter. Løsn dem forsigtigt med en gaffel og tilsæt gerne en klat smør, lidt sesam eller olivenolie.

BEMÆRK at brune basmatiris er sværere at tygge end de polerede, men indeholder til gengæld også flere nyttige næringsstoffer. 

Ingredienser:

100% økologisk brune basmati ris. Altid 100% økologisk indhold.

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 1529kJ/361kcal, Fedt 1,9g, Heraf mættede fedtsyre 0,5g, Kulhydrater 77,4g, Heraf sukkerarter 1,2g, Protein 7,5g, Salt 0,02g.

Leveres som tørvare.

64,00 kr. pr. kg