Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Vignola

Økologisk Couscous

500 gram

Pris
DKK 25,00

Beskrivelse

Couscous er en vigtig del af basiskosten i Maghreb, dvs. de nordafrikanske lande Algeriet, Marokko, Tunesien og Libyen. Oprindeligt dækkede couscous over en ret, hvori der indgår dampede, afskallede gryn af durumhvede serveret med en form for krydret stuvning, typisk med lam eller kylling og grøntsager. Begrebet dækker dog også over selve de fint afskallede, fint formalede og dampede hvedegryn. Smagen er neutral, som de fleste produkter vi kender af durumhvede.

Den gode historie

Firmaet Riso Vignola’s rødder kan spores tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor Giovanni Vignola startede med at udvælge, opkøbe, forarbejde, pakke og distribuere ris fra markerne i Po området. Siden har Vignola perfektioneret deres metier til også at omfatte flere typer af ris, frø og gryn fra andre verdensdele, som undergår den samme minutiøse proces ift. udvælgelse af såsæden, dyrkningsmetoderne og at regler for økologisk og biodynamisk produktion overholdes. Dette gøres for at sikre, at den ekstremt høje kvalitet overholdes, at miljøet skånes mest muligt undervejs, men i særdeleshed for at sikre, at næringsværdien er størst mulig.

Sådan kan du gøre

Brug couscousgrynene som erstatning for ris, pasta eller kartofler. Bland couscoussen med olivenolie og havsalt og overhæld den med 1 dl kogende vand, eller endnu bedre, god aromatisk bouillon. Du kan med fordel anvende vores økologisk fond af hhv. okse og kylling fra Bone Brox. Lad couscousgrynene trække under låg ca. 15 minutter. Vend dem f.eks. med masser af friskhakket bredbladet persille, lidt mynte, tern af gode solmodne tomater, finthakket hvidløg og fintsnittede skalotteløg.

Ingredienser:

100% økologisk hård semulje hvede. Altid 100% naturligt indhold.

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 1501kJ/354kcal, Fedt 1,9g, Heraf mættede fedtsyre 0,5g, Kulhydrater 69,9g, Heraf sukkerarter 2,5g, Protein 12,1g, Salt <0,01g.

Leveres som tørvare.

50,00 kr. pr. kg