Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Vignola

Økologisk Røde Ris

500 gram

Medlemspris
DKK 31,05
Normalpris
DKK 34,50
Bliv medlem og spar DKK 3,45,- på denne vare.

Beskrivelse

Røde ris er en speciel afart af de kendte brune ris, men dyrkes blot i speciel jernholdig jord, der giver den karakteristisk røde farve. Risene dyrkes i alle ris-producerende lande, og her i Europa er det Camargue i Rhone deltaet, der producerer flest. Smagen er intens og rig, og risene er rigere på fibre og mikronæringsstoffer.

Den gode historie

Riso Vignola’s rødder kan spores tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor Giovanni Vignola startede med at udvælge, opkøbe, forarbejde, pakke og distribuere ris fra markerne i Po området. Siden har Vignola perfektioneret deres metier til også at omfatte flere typer af ris, frø og gryn fra andre verdensdele, som undergår den samme minutiøse proces ift. udvælgelse af såsæden, dyrkningsmetoderne og at regler for økologisk og biodynamisk produktion overholdes. Dette gøres for at sikre, at den ekstremt høje kvalitet overholdes, at miljøet skånes mest muligt undervejs, men i særdeleshed for at sikre, at næringsværdien er størst mulig.

Sådan kan du gøre

Røde ris sauteres i smør, andefedt eller olivenolie inden kogning, og kan med fordel koges i vand med aromatiske urter, grønt eller endnu bedre, i fond eller bouillon. Regn med at risene skal koges 40 - 45 minutter, efter du har sauteret dem i fedtstof. Kog dem i rigeligt væske og si den overskydende væske fra efter tilberedningen. Brug de røde ris som erstatning til de hvide, men måske ønsker lidt mere smag og konsistens

Ingredienser:

100% økologisk røde ris. Altid 100% naturligt indhold.

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 1529kJ/361kcal, Fedt 1,9g, Heraf mættede fedtsyre 0,5g, Kulhydrater 77,4g, Heraf sukkerarter 1,2g, Protein 7,5g, Salt 0,02g. 

Leveres som tørvare.

62,10 kr. pr. kg