Vare tilføjet til kurv
VI LEVERER NU HVER TIRSDAG OG FREDAG.
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER

Økologisk Dansk Andelår, 275-325 gram

Medlemspris
DKK 31,94
Normalpris
DKK 45,00
Bliv medlem og spar DKK 13,06,- på denne vare.

BESKRIVELSE 

And bør ikke kun være noget man spiser til jul, men hele året. Birte & Martins ænder er i særklasse en helt fantastisk spise. Ændernes diæt og den rigelige motion, gør kødet mørkt, smagfuldt og fedtsyre sammensætning utrolig interessant ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt. Spræng og fedtsylt lårene og steg dem herefter sprøde på skindsiden. Bedre mad fås ikke.

DEN GODE HISTORIE

Vestergård ligger i Handbjerg tæt ved Limfjorden (og måske endnu mere vigtigt, kun ca. 20 min. fra slagteriet). Her opdrætter Martin og Birte Daasbjerg blandt andet økologiske ænder af racen Peking. De har rig mulighed for at snadre i vandhuller, rigelig med plads at røre sig på og de kan på den måde supplere deres økologiske foder med gode naturlige næringsstoffer fra vilde urter, kløver, græs og insekter.

Ændernes diæt og den rigelige motion, gør kødet mørkt, smagfuldt og fedtsyre-sammensætning utrolig interessant ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt.

Foldene, som ænderne går i, får mellem hvert hold ænder lov at få fred, så de planter ænderne elsker og som bl.a. giver dem deres dybe egnsmag og interessante ernæringsprofil, kan få lov at gro. Den rigelige plads, den friske luft og naturlige foder gør brugen af medicin overflødig.  

SÅDAN KAN DU GØRE

Vores ferske økologiske andelår er den optimale base for at forsøge sig med at lave sin egen confit de canard eller på dansk fedtsyltede andelår. Tø dine andelår op efter forskriften. Drys et fad med lidt groft havsalt. Læg lårene med skindsiden nedad. Pluk omhyggeligt skyllede aromatiske krydderurter som: rosmarin, salvie, timian, merian, laurbærblade over kødsiden af lårene. Knus lidt hel sort peber, enebær, allehånde og hvidløg og drys det over lårene. Drys til sidst med groft havsalt (ca. 10 g. Pr. Kg.) dæk fadet til og lad lårene sprænge i køleskabet natten over. Skyl lårene og kom dem i en gryde med andefedt og lad lårene småkoge ca. 2,5 time eller til de nemt slippe en stegegaffel. Dækket med fedt kan lårene snildt holde sig en måned. Før brug tages lårene forsigtigt op og steges sprøde på en stegepande eller under grillen i ovnen.

Ingredienser: Økologisk Dansk Landand. 
Altid 100 % naturligt indhold. 

Denne vare leveres som frostvare. 

106,45 kr. pr. kg