Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER

Økologiske Skånske Kyllingebryster

450 - 500 gram

Medlemspris
DKK 111,94
Normalpris
DKK 135,00
Bliv medlem og spar DKK 23,06,- på denne vare.

Beskrivelse

Når vores skånske kyllinger er store nok til at blive slagtet, springer forskellen fra andre gode økologiske kyllinger for alvor en i øjnene. Kyllingerne håndteres, helt bogstaveligt, i hele processen fra de indsamles hos avlerne, ved ankomsten til slagteriet og til aflivningen som foregår manuelt og skånsomt efter forudgående bedøvelse. Det faktum at vore skånske kyllinger har levet et langt og godt liv, opleves for alvor når du første gang serverer dem, hvis du altså gør det rigtig. Skindet er tykt og forbliver sprødt, kødet har struktur og er seriøst saftigt.

Den gode historie

Kyllingerne er som noget helt specielt økologiske hele vejen igennem fra moderdyrene. Når kyllingerne bliver omkring 3 uger overflyttes de til store stalde med adgang til store udendørs arealer. Her går de i mindst 7 uger med masser af plads til selv, og til at supplere deres økologiske foder med græs, larver og insekter, som de kan skrabe efter i jorden. I perioder hvor der er begrænset mængde vildtvoksende græs, suppleres deres foder med græs, ensilage og andet økologisk grovfoder.

Sådan kan du gøre

Tag gerne kyllingebrystet ud fra frost 1 dag før. Jeg plejer at pakke det ud af emballagen, placere det i køleskabet på en tallerken og lad det tørre natten over, så skindet bliver helt tørt og dermed nemmere at stege helt sprødt. Steg brystet ved moderat varme med skindsiden nedad på en pande drysset med saltflager. Giv dem 8 - 10 minutter, sluk blusset og vend det derefter med kødsiden nedad, og lad det småsteg på eftervarmen ca 4 minutter, hvorefter det tages af panden og hviler yderligere 5 min. 

Prøv også opskriften på Økologisk Skånsk Kyllingebryst med Broccoli og Blomkål.

Ingredienser:

100% Svensk Økologisk Kylling. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

235,68 kr. pr. kg