Vare tilføjet til kurv
VI LEVERER NU HVER TIRSDAG OG FREDAG.
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER

Bov af Økologisk Dansk Rigtigmad Lam 1.000-1.200 gram

Medlemspris
DKK 196,88
Normalpris
DKK 229,50
Bliv medlem og spar DKK 32,63,- på denne vare.

BESKRIVELSE 

Bov er lammets forben og skulder. Kødet indeholder en del bindevæv samt fedt og er suverænt til langtidstilberedning som virkelig får det bedste frem i lammet. Du kan nærmest ikke give kødet for lang tid i ovnen. Boven er også perfekt til fremstilling af pølser og hakkekød/fars.

DEN GODE HISTORIE 

30 hektar af gårdens jord ligger i Nationalpark Vadehavet, hvor fårene sommergræsser og der laves hø. På de øvrige arealer rundt om gården produceres der økologiske grøntsager og supplerende vinterfoder. Den naturlige diæt og masser af plads gør kødet mørkt og intenst i smagen. Moderdyrene er af racen Dorset som går i brunst flere gange om året og vædderne er Texel som giver stærke og kødfulde dyr med høj spisekvalitet.

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge.

For at undgå unødigt stress ved transport har familien indrettet eget slagteri på gården.

SÅDAN KAN DU GØRE 

Lammebov langtidstilberedt med Tomat, Oliven og Løg.

Hovedret til 4 personer.

Varm ovnen op til 225 grader. Placer lammeboven i et ildfast fad. Gnid den med olivenolie, drys med salt og friskkværnet sort peber. Brun den ca. 10 min på begge sidder. Kom et par klaser modne stilktomater, 2 store bøftomater i tern, 2 fintsnittede rødløg samt gode sorte oliven, kviste af frisk rosmarin og timian og et par flækkede hvidløgsfed i bradepanden. Tilsæt ca. 0,5 dl sherryvineddike og hhv. 1 dl olivenolie og vand. Skru ovnen ned på 120 grader og giv boven ca. 5 timer. Giv den evt. lidt under grillen til sidst. 

Drys med saltkrystaller og lad dine gæster selv forsyne sig. En god grov salat med rå-høvlet fennikel, spæd spinat og en god sennepsdressing ville være det perfekte tilbehør!

Ingredienser: Økologisk Dansk Lam fra Varde Ådal. 
Altid 100 % naturligt indhold. 

Denne vare leveres som frostvare. 

178,98 kr. pr. kg