Vare tilføjet til kurv
LEVERING HVER TIRSDAG OG FREDAG.
FRI FRAGT OVER 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Culotte af Økologisk Dansk Rigtigmad Lam

350 - 400 gram

Medlemspris
DKK 128,13
Normalpris
DKK 149,50
Bliv medlem og spar DKK 21,38,- på denne vare.

Beskrivelse

Culotten er halestykket af lammet. Kødet er fint i strukturen, men skal steges såvel som skæres med omtanke. Husk at ridse den relativt tykke fedt kant, der hvis du gør det rigtigt, smager fantastisk og bliver vidunderlig sprød. Hold temperaturen moderat så fedtet ikke branker, men kan bruges til at stege evt. ledsagende grøntsager i.

Den gode historie

Et Rigtigmad Lam er lam på den gode måde. Lam er fortrinlige til bl.a. naturpleje samt afgræsning af magre og svært tilgængelige naturområder. Diversiteten i den naturlige føde de selv finder giver en meget interessant fedtsyresammensætning tillige med en fantastisk dyb og nuanceret smag. De lammeavlere vi samarbejder med er nogen vi kender. Vi kender deres tilgang til naturen og deres dyr. De opdrætter 100% økologisk og sender deres dyr til slagtning lokalt, så dyrene ikke lider unødig overlast ved lang transport. 

Gode madoplevelser og ditto ernæring skabes gennem respekt for mennesker, miljø og vigtigst for dyrene.

Sådan kan du gøre

Rids fedtet på culotterne fint uden at skære ned i kødet. Krydr omhyggeligt med havsalt og friskkværnet sort peber. Steg den ved god varme på fedtsiden til det er sprødt og gyldent 6 - 7 min. og giv den 10 - 12 min. i ovnen ved 225 grader. Tag den ud og lad den hvile, minimum 15 min. inden den gives et hurtigt skud i ovnen og skæres i skiver mod fibrene.

Jeg holder meget af, at krydre lammekødet med forskellige orientalske krydderiblandinger som især Vadouvan, Ras al hanouth, Harissa, men også en god Øst indisk karry vil gøre underværker. Culotten sidder bagerst på ryggen og er en skøn, smagfuld og mør udskæring med god kød struktur. Jeg ynder at stege den rosa ligesom ryggen.

Ingredienser:

Økologisk Dansk Lam fra Rigtigmad Lam. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

301,47 kr. pr. kg