Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Krone af Økologisk Dansk Lam

650-850 gram

Medlemspris
DKK 218,75
Normalpris
DKK 249,50
Bliv medlem og spar DKK 30,75,- på denne vare.

Beskrivelse

Lammekrone er for mange den lækreste og mest eksklusive udskæring på lammet. Den sidder på ryggen af lammet og er mør og meget saftig, hvis du er omhyggelig med tilberedningen. Steg den hel evt. som beskrevet herunder eller skær den i koteletter, som egner sig fortræffeligt til grillen.

Den gode historie

30 hektar af gårdens jord ligger i Nationalpark Vadehavet, hvor fårene sommergræsser og der laves hø. På de øvrige arealer rundt om gården produceres der økologiske grøntsager og supplerende vinterfoder. Den naturlige diæt og masser af plads gør kødet mørkt og intenst i smagen. Moderdyrene er af racen Dorset som går i brunst flere gange om året og vædderne er Texel som giver stærke og kødfulde dyr med høj spisekvalitet.

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge.  For at undgå unødigt stress ved transport har familien indrettet eget slagteri på gården.

Sådan kan du gøre

Rids fedtet på lammekronen og gnid det med en blanding af knuste hele korianderfrø, knust hvidløg, reven citronskal, frisk hakket rød chili (efter temperament) og frisk hakket salvie. Steg den ridsede, krydrede lammekrone med fedtsiden nedad på en pande ved moderat varme. 8-10 minutter og sæt den i ovnen ved 225 grader yderligere 8-10 min. Tag kronen ud og lad den hvile 8-10 minutter, giv den 2 minutter i den varme ovn og skær den i skiver mellem benene!

Ingredienser:

Økologisk Dansk Lam. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

265,15 kr. pr. kg