Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Mørbrader af Økologisk Dansk Lam

200-250 gram

Medlemspris
DKK 115,63
Normalpris
DKK 134,50
Bliv medlem og spar DKK 18,88,- på denne vare.

Beskrivelse

Mørbraden er en perfekt introduktion for lammeskeptikere. Den er skær, meget mør og mager hvilet gør, at den ikke har samme intense smag som skank og bov, der som regel skattes højt af lammeaficionados.

Den gode historie

30 hektar af gårdens jord ligger i Nationalpark Vadehavet, hvor fårene sommergræsser og der laves hø. På de øvrige arealer rundt om gården produceres der økologiske grøntsager og supplerende vinterfoder. Den naturlige diæt og masser af plads gør kødet mørkt og intenst i smagen. Moderdyrene er af racen Dorset som går i brunst flere gange om året og vædderne er Texel som giver stærke og kødfulde dyr med høj spisekvalitet.

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge.  For at undgå unødigt stress ved transport har familien indrettet eget slagteri på gården.

Sådan kan du gøre

Krydr mørbraderne omhyggeligt med salt og peber, eller måske et blandingskrydderi som Ras al nouth, vadouvan eller blot en god madras karry. Steg eller gril dem hurtigt, ca. 1 minut på hver side. Lav en salat af Romaine salat med grillede grøntsager som artiskok, squash, peberfrugt samt oliven og rå salatløg i fine skiver. Prøv evt. denne lune dressing. Halver en håndfuld meget modne sherry tomater og kom dem i en lille kasserolle, gerne med blomst og stængel. Lad dem stå ved meget svag varme og lune igennem inden du blender og sier dressingen. Smag til med salt, peber og citronsaft samt evt. hakket mynte eller basilikum.

Ingredienser:

Økologisk Dansk Lam. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

420,45 kr. pr. kg