Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Skanke af Økologisk Dansk Lam

2 stk., ca. 600 gram

Medlemspris
DKK 109,68
Normalpris
DKK 124,50
Bliv medlem og spar DKK 14,83,- på denne vare.

Beskrivelse

Skanken sidder nederst på køllen og er den tilberedt behørigt, en fantastisk lækker, saftig og smagfuld udskæring som flere burde unde sig selv at smage. Den passer nærmest sig selv i ovnen eller braiserer i gryden og byder dig velkommen hjem fra en frisk spadseretur med en skøn duft.

Den gode historie

30 hektar af gårdens jord ligger i Nationalpark Vadehavet, hvor fårene sommergræsser og der laves hø. På de øvrige arealer rundt om gården produceres der økologiske grøntsager og supplerende vinterfoder. Den naturlige diæt og masser af plads gør kødet mørkt og intenst i smagen. Moderdyrene er af racen Dorset som går i brunst flere gange om året og vædderne er Texel som giver stærke og kødfulde dyr med høj spisekvalitet.

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge.  For at undgå unødigt stress ved transport har familien indrettet eget slagteri på gården.

Sådan kan du gøre

Lammeskank med Selleri Puré.

Krydr lammeskankene (en pr. person) og skræl og halver knoldselleri. Kom begge dele i en stegegryde eller en Römertopf med lidt vand, saften af en citron og gerne en masse krydderurter. Rosmarin, løvstikke, citron timian eller andet ville være skønt. Braiser i ovnen ca. 3 - 3,5 timer ved 175 grader. Tag selleri ud og blend HELT GLAT med lidt jomfruolivenolie eller brunet smør og smag omhyggeligt til med salt og peber. Skru i mellemtiden oven op på 220 grader og glaser skankene i den indkogte stegesky. Server gerne med en salat af sprøde romainesalat blade, fint høvlet blegselleri, grønne æbler og valnødder, vendt med citronsaft & oliven- eller valnøddeolie.

Ingredienser:

Økologisk Dansk Lam. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

168,73 kr. pr. kg