Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Arla Unika

Økologisk Havgus

200 gram

Medlemspris
DKK 49,50
Normalpris
DKK 55,00
Bliv medlem og spar DKK 5,50,- på denne vare.

Beskrivelse

Tistrup Mejeri, som laver Havgus, har en helt speciel mælkesyrekultur, der er holdt i live ved daglig podning siden 1943. Kulturen giver Havgus en ideel start på et langt modningsforløb, som giver Havgus sin specielle karakter. Det er i løbet af den lange lagringsperiode, at de naturlige enzymer i mælken nedbryder proteinet til sprøde krystaller. Den dufter af nødder og smeltet smør. Smagen er syrlig med frugtnoter som ananas, melon, nød og karamel. Mundfølelsen er let smuldrende med knasende proteinkrystaller. Min. holdbarhed 5 dage.

Den gode historie

Havgus er lavet af mælk fra gården Nygård i Tøndermarsken, hvor Aksel Lund og hans økologiske besætning ligger blot 2 kilometer i luftlinje fra Vadehavet, og er derfor under stadig påvirkning af det nære havmiljø. Blæsten og havgusen trækker smagen af salt ind over engene, og påvirker derved køernes foder. Smag og konsistens varierer over hele året i takt med årstidernes skiften. Havgus er en økologisk single-farm ost.

Sådan kan du gøre

Havgus er en utrolig alsidig ost på trods af dens karakter. Den gør sig lige så godt, som et indslag på gourmet-menuen, som i det salte køkken, som på morgenbollen. Men den fortjener opmærksomhed, så sørg for at temperere osten behørigt inden, at den skal nydes. Fadlagret hvidvin fungerer fantastisk til en ost som Havgus, men også en blød rødvin vil være et godt valg.

Ingredienser:

MÆLK*, salt, osteløbe(mikrobiel), MÆLKESYREKULTUR (*=økologisk). Altid 100% naturligt indhold.

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 1591kJ/383kcal, Fedt 30g, Heraf mættede fedtsyre 19g, Kulhydrater <0,5g, Heraf sukkerarter <0,5g, Protein 27g, Salt 1,9g. 

Leveres som kølevare.

247,50 kr. pr. kg