Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fri fragt fra 1.000 kr
Naturmælk

Økologisk Høost

200 gram

Medlemspris
DKK 58,50
Normalpris
DKK 65,00
Bliv medlem og spar DKK 6,50,- på denne vare.

Beskrivelse

Den elfenbensfarvede Høost er en tør, mild, lidt salt ost, med udtalte proteinkrystaller, som giver det knas, som vi kender fra bl.a. lagret parmesan. Krystallerne dannes under den 9 - 12 måneder lange lagring. Smagen er pikant og nøddeagtig med noter af abrikos. Smagen stammer bl.a. fra de urter, som græsningsarealerne tilsås med. Her græsser køerne om sommeren, og her slås og tørres høet, som køerne primært spiser om vinteren. Min. holdbarhed 5 dage.

Den gode historie

Høosten laves af mælk fra forskellige gårde, og smager derfor forskelligt fra ost til ost, ligesom osten ændrer karakter hen over året. Det er f.eks. også tilfældet med mange andre håndholdte og naturligt frembragte højkvalitets fødevarer som f.eks. olivenolie, charcuteri, vin og kaffe.

Sådan kan du gøre

Nyd osten tempereret, enten som den er eller brug den trygt i det salte køkken. Den ville klæde en god risotto, kaste glans over en karakterfuld og vital salat og løfte en middag i gode venners lag som en decideret osteret. Nyd et glas tør, kraftig hvidvin til Høosten.

Ingredienser:

Pasteuriseret MÆLK*, salt, mælkesyrekultur, osteløbe (*=økologisk). Altid 100% naturligt indhold.

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 1470 KJ / 354 Kcal, Fedt 28g, Heraf mættede fedtsyrer 18g, Kulhydrater <0,5g, Heraf sukkerarter <0,5g, Protein 25g, Salt 1,8g.

Leveres som kølevare.

292,50 kr. pr. kg