Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Rigtigmad

Bavette af 100% Græsfodret Økologisk Dansk Okse

1000 gram

Pris
DKK 192,00

Beskrivelse

Bavetten er en muskel der sidder på slaget, lige under tyndstegen. Slagteren har håndskåret den, så du har et skønt stykke kød. Den er løs i strukturen og relativt mager, hvilket gør den uegnet til at gennemstege. Så vær omhyggelig med tilberedningen og vælg en mere fedtmarmoreret udskæring, hvis du foretrækker dit kød gennemstegt. Kombinationen af græsfodring og aktivt udeliv giver en speciel fedtmarmorering og derfor en spise-oplevelse, der er helt enestående. NB! Vi ved, hvor meget I elsker denne udskæring, det gør vi også. Desværre har vi kun mulighed for at få et begrænset parti hjem ad gangen. Det skyldes, at vi har taget et valg om at arbejde sammen med en mindre dansk producent, der er kvalitetsbevist og med en god historie. Vores landmand slagter kun et begrænset antal okser af gangen, så hele dyret bliver brugt, og da der fra naturens side kun sidder få Bavetter på dyret, kan det opleves, at udskæringen er udsolgt i ny og næ. Vi håber på din forståelse.

Den gode historie

Vi får vores økologiske oksekød fra to udvalgte gårde i Danmark, nemlig Østergård og Sydfynske Steensgaard. Ens for dem begge er, at dyrevelfærd og et liv så tæt på det dyrene normalt ville leve fra naturens side, er af allerhøjeste prioritet. Når kalvene er vænnet fra, får de økologisk letfordøjeligt foder med højt energiindhold for at vokse ordentligt til, og blive robuste nok til at klare sig ude i det fri. Herefter lever de et frit udeliv i de måneder af året, hvor vejret tillader det, hvor de frit kan græsse, præcist sådan som kvæg altid har gjort det. Deres vækst sker meget naturligt, uden pres for at øge til-væksten. Sådan har kvæget det bedst, og bliver på den måde den bedst mulige næring og spisekvalitet for os. I årets koldeste måneder fodres kvæget med kløvergræs og hø fra marker og enge, og får der intet korn, majs eller kraftfoder. Alt kvæg bliver nøje udvalgt efter form, fedme og farve, så vi kun bruger ’de bedste dyr’. Vores økologiske kvæg har mindre end en times transport til slagteriet, hvilket giver stressfrie dyr. 

Sådan kan du gøre

Jeg krydrer kødet inden stegningen og bruger altid friskkværnet sort peber og saltflager. Varm en pande op med lidt olivenolie og læg bavetten på panden eller grillen. Giv den en god stegeskorpe ved høj varme og steg den derefter 2 -3 minutter på hver side ved moderat varme. Lad bavetten hvile på en rist min. 5 minutter, inden du bruser den op på panden i en god klat smør, gerne tilsat et flækket fed hvidløg samt evt. friske timian- eller rosmarinkviste.  

Ingredienser:

Økologisk oksekød. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

192 kr. pr. kg