Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Rigtigmad

Bavette af 100% Græsfodret Økologisk Dansk Okse

1000 gram

Medlemspris
DKK 138,71
Normalpris
DKK 160,00
Bliv medlem og spar DKK 21,29,- på denne vare.

Beskrivelse

Bavetten er en muskel der sidder på slaget, lige under tyndstegen. Den er løs i strukturen og relativt mager, hvilket gør den uegnet til at gennemstege. Så vær omhyggelig med tilberedningen og vælg en mere fedtmarmoreret udskæring hvis du foretrækker dit kød gennemstegt. NB! Vi ved, hvor meget I elsker denne udskæring, det gør vi også. Desværre har vi kun mulighed for at få et begrænset parti hjem ad gangen. Det skyldes, at vi har taget et valg om at arbejde sammen med en mindre dansk producent, der er kvalitetsbevist og med en god historie. Vores landmand slagter kun et begrænset antal okser af gangen, så hele dyret bliver brugt, og da der fra naturens side kun sidder få Bavetter på dyret, kan det opleves, at udskæringen er udsolgt i ny og næ. Vi håber på din forståelse.

Den gode historie

Sydfynske Steensgaard er et økologisk princip-landbrug med en klar vision om, at genetablere forbindelsen mellem mennesker og mad ved, at fejre friske råvarer og genoplive godt håndværk med respekt for dyr og natur. De økologiske anguskvæg lever et frit udeliv på Steensgaards marker, og bliver udelukkende fodret med græs. Kvæget bliver nedlagt med riffel og slagtet i eget slagtehus, på den måde sikres det, at dyret ikke stresses forud for slagtningen. Kombinationen af græsfodring, et frit- og aktivt udeliv og stressfri slagtning betyder, at kødet får en optimal fedtsyresammensætning med essentielle omega 3- og 6 fedtsyrer, en fantastisk marmorering, og er af en kvalitet, som er helt enestående.

Sådan kan du gøre

Jeg krydrer kødet inden stegningen og bruger altid friskkværnet sort peber og saltflager. Varm en pande op med lidt olivenolie og læg bavetten på panden eller grillen. Giv den en god stegeskorpe ved høj varme og steg den derefter 2 -3 minutter på hver side ved moderat varme. Lad bavetten hvile på en rist min. 5 minutter, inden du bruser den op på panden i en god klat smør, gerne tilsat et flækket fed hvidløg samt evt. friske timian- eller rosmarinkviste.  

Ingredienser:

Økologisk oksekød. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

138,71 kr. pr. kg