Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Bavette af Økologisk Dansk Okse

1000 gram

Medlemspris
DKK 138,71
Normalpris
DKK 160,00
Bliv medlem og spar DKK 21,29,- på denne vare.

Beskrivelse

Bavetten er en muskel der sidder på slaget, lige under tyndstegen. Den er løs i strukturen og relativt mager, hvilket gør den uegnet til at gennemstege. Så vær omhyggelig med tilberedningen og vælg en mere fedtmarmoreret udskæring hvis du foretrækker dit kød gennemstegt.

Den gode historie

Vores økologiske oksekød stammer fra det Sydvestlige Jylland. På gården som ligger ved Tjæreborg, tæt på Vadehavet og vestkysten har Ingeborg (der er masser af Morten Korch i det navn) og Per Tinghøj dyrket økologisk landbrug siden 1998, hvor de overtog gården. På det tidspunkt var det ganske usædvanligt på de breddegrader. Her godt 20 år senere er det blevet ganske vist, at der er gode takter i økologi og godt 580 okser fordelt på 300 hektarer græsmarker ved Nationalpark Vadehavet, er et godt vidnesbyrd herpå. Græsset, dyrenes oprindelige føde, suppleres med foder fra parrets egne marker. Det tilbydes sammen med græsset for at sikre god og ensartet tilvækst, samt for at sikre spisekvaliteten sammen med den ernæringsmæssige værdi, som græsningen tilvejebringer. I de koldeste perioder går dyrene i de store, lune løsdrifter med ekstra meget dybstrøelse.

Sådan kan du gøre

Jeg krydrer kødet inden stegningen og bruger altid friskkværnet sort peber og saltflager. Varm en pande op med lidt olivenolie og læg bavetten på panden eller grillen. Giv den en god stegeskorpe ved høj varme og steg den derefter 2 -3 minutter på hver side ved moderat varme. Lad bavetten hvile på en rist min. 5 minutter, inden du bruser den op på panden i en god klat smør, gerne tilsat et flækket fed hvidløg samt evt. friske timian- eller rosmarinkviste.  

Ingredienser:

Økologisk oksekød. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

138,71 kr. pr. kg