Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Rigtigmad

Cote De Boeuf af 100% Græsfodret Økologiske Dansk Okse

ca. 700 gram

Medlemspris
DKK 194,40
Normalpris
DKK 216,00
Bliv medlem og spar DKK 21,60,- på denne vare.

Beskrivelse

Vores økologiske Cote de boeuf er et strålende alternativ til kølediskens papirtynde “bøffer”. Principielt er der tale om en dobbelt Ribeye steak med ben, som skæres af den øverste del af ryggen. Kødet er meget fedtmarmoreret og saftigt og der burde være nok til to personer.

Den gode historie

Sydfynske Steensgaard er et økologisk princip-landbrug med en klar vision om, at genetablere forbindelsen mellem mennesker og mad ved, at fejre friske råvarer og genoplive godt håndværk med respekt for dyr og natur. De økologiske anguskvæg lever et frit udeliv på Steensgaards marker, og bliver udelukkende fodret med græs. Kvæget bliver nedlagt med riffel og slagtet i eget slagtehus, på den måde sikres det, at dyret ikke stresses forud for slagtningen. Kombinationen af græsfodring, et frit- og aktivt udeliv og stressfri slagtning betyder, at kødet får en optimal fedtsyresammensætning med essentielle omega 3- og 6 fedtsyrer, en fantastisk marmorering, og er af en kvalitet, som er helt enestående.

Sådan kan du gøre

Udskæringen er relativt tyk, og jeg foretrækker at stege den på panden. Tag gerne den optøede Cote de boeuf ud af køleskabet en times tid eller to i forvejen. Krydr den godt og steg den ved moderat varme. Smid gerne et flækket hvidløgsfed samt et par hhv. rosmarin- og timian kviste i panden. Beregn ca. 12 - 15 minutter på hver side ved moderat varme (den skal have en kernetemperatur på mellem 60 til 65 grader, hvis du bruger stegetermometer). Lad efterfølgende kødet hvile i hvert fald 10 - 12 minutter inden du igen giver den en tur på en ren pande med en klat smør og en ny portion krydderurter. Skær kødet af benet og derefter i tynde skiver på tværs af fibrene. 

Ingredienser:

Økologisk oksekød. Altid 100% naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

277,71 kr. pr. kg