Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Rigtigmad

Cote De Boeuf af 100% Græsfodret Økologiske Dansk Okse

ca. 800 gram

Pris
DKK 230,00

Beskrivelse

Vores økologiske Cote de boeuf er et strålende alternativ til kølediskens papirtynde “bøffer”. Principielt er der tale om en krogmodnet dobbelt Ribeye steak med ben, som bliver håndskåret af den øverste del af ryggen. Kødet er meget fedtmarmoreret og saftigt og der burde være nok til to personer. Krogmodnet 14-28 dage. Kombinationen af græsfodring og et aktivt udeliv giver en speciel fedtmarmorering og derfor en spiseoplevelse, der er helt enestående.

Den gode historie

Vi får vores økologiske oksekød fra to udvalgte gårde i Danmark, nemlig Østergård og Sydfynske Steensgaard. Ens for dem begge er, at dyrevelfærd og et liv så tæt på det dyrene normalt ville leve fra naturens side, er af allerhøjeste prioritet. Når kalvene er vænnet fra, får de økologisk letfordøjeligt foder med højt energiindhold for at vokse ordentligt til, og blive robuste nok til at klare sig ude i det fri. Herefter lever de et frit udeliv i de måneder af året, hvor vejret tillader det, hvor de frit kan græsse, præcist sådan som kvæg altid har gjort det. Deres vækst sker meget naturligt, uden pres for at øge til-væksten. Sådan har kvæget det bedst, og bliver på den måde den bedst mulige næring og spisekvalitet for os. I årets koldeste måneder fodres kvæget med kløvergræs og hø fra marker og enge, og får der intet korn, majs eller kraftfoder. Alt kvæg bliver nøje udvalgt efter form, fedme og farve, så vi kun bruger ’de bedste dyr’. Vores økologiske kvæg har mindre end en times transport til slagteriet, hvilket giver stressfrie dyr.

Sådan kan du gøre

Udskæringen er relativt tyk, og jeg foretrækker at stege den på panden. Tag gerne den optøede Cote de boeuf ud af køleskabet en times tid eller to i forvejen. Krydr den godt og steg den ved moderat varme. Smid gerne et flækket hvidløgsfed samt et par hhv. rosmarin- og timian kviste i panden. Beregn ca. 12 - 15 minutter på hver side ved moderat varme (den skal have en kernetemperatur på mellem 56 til 58 grader, hvis du bruger stegetermometer). Lad efterfølgende kødet hvile i hvert fald 10 - 12 minutter inden du igen giver den en tur på en ren pande med en klat smør og en ny portion krydderurter. Skær kødet af benet og derefter i tynde skiver på tværs af fibrene. 

Ingredienser:

Økologisk oksekød. Altid 100% naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

287,50 kr. pr. kg