Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Rigtigmad

Flanksteak af 100% Græsfodret Økologisk Dansk Okse

600 -700 gram

Pris
DKK 158,00

Beskrivelse

Vores flanksteaks håndsskæres reelt af oksens mavemuskler. Det giver en lidt løs, men lækker struktur. Anvend flanksteaken som steaks, steg stykket helt og skær det i skiver eller skær det i strimler og brug det til sauteer eller i wokretter som kræver kort tilberedningstid. Kombinationen af græsfodring og et aktivt udeliv giver en speciel fedtmarmorering og derfor en spise-oplevelse, der er helt enestående. Krogmodnet 14-28 dage. NB! Vi ved, hvor meget I elsker denne udskæring, det gør vi også. Desværre har vi kun mulighed for at få et begrænset parti hjem ad gangen. Det skyldes, at vi har taget et valg om at arbejde sammen med en mindre dansk producent, der er kvalitetsbevist og med en god historie. Vores landmand slagter kun et begrænset antal okser af gangen, så hele dyret bliver brugt, og da der fra naturens side kun sidder få flanksteak på dyret, kan det opleves, at udskæringen er udsolgt i ny og næ. Vi håber på din forståelse.

Den gode historie

Vi får vores økologiske oksekød fra to udvalgte gårde i Danmark, nemlig Østergård og Sydfynske Steensgaard. Ens for dem begge er, at dyrevelfærd og et liv så tæt på det dyrene normalt ville leve fra naturens side, er af allerhøjeste prioritet. Når kalvene er vænnet fra, får de økologisk letfordøjeligt foder med højt energiindhold for at vokse ordentligt til, og blive robuste nok til at klare sig ude i det fri. Herefter lever de et frit udeliv i de måneder af året, hvor vejret tillader det, hvor de frit kan græsse, præcist sådan som kvæg altid har gjort det. Deres vækst sker meget naturligt, uden pres for at øge til-væksten. Sådan har kvæget det bedst, og bliver på den måde den bedst mulige næring og spisekvalitet for os. I årets koldeste måneder fodres kvæget med kløvergræs og hø fra marker og enge, og får der intet korn, majs eller kraftfoder. Alt kvæg bliver nøje udvalgt efter form, fedme og farve, så vi kun bruger ’de bedste dyr’. Vores økologiske kvæg har mindre end en times transport til slagteriet, hvilket giver stressfrie dyr.

Sådan kan du gøre

Du kan naturligvis stege kødet som steaks, men prøv at skære det i ensartede strimler på tværs af fibrene. Krydr med salt og peber. Riv limeskal, ingefær, hvidløg, og chili på et fint rivejern. Tilsæt tamari-soja og evt. lidt fiskesovs og lad kødet marinere en halv time imens du laver en lækker frisk grøn salat, evt. med tyndt høvlede rå grøntsager. Tag kødet op og dup det med lidt køkkenrulle inden du lynsteger det ved høj varme i en wok eller på panden. Lad kødet køle lidt af og byd det til salaten.  

Ingredienser:

Oksekød fra Okse. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

243 kr. pr. kg