Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Flanksteak af Økologisk Dansk Okse

600 -700 gram

Medlemspris
DKK 111,29
Normalpris
DKK 135,00
Bliv medlem og spar DKK 23,71,- på denne vare.

Beskrivelse

Vores flanksteaks skæres reelt af oksens mavemuskler. Det giver en løsere, men lækker struktur. Anvend flanksteaken som steaks, steg stykket helt og skær det i skiver eller skær det i strimler og brug det til sauteer eller i wokretter som kræver kort tilberedningstid.

Den gode historie

Vores økologiske oksekød stammer fra det Sydvestlige Jylland. På gården som ligger ved Tjæreborg, tæt på Vadehavet og vestkysten har Ingeborg (der er masser af Morten Korch i det navn) og Per Tinghøj dyrket økologisk landbrug siden 1998, hvor de overtog gården. På det tidspunkt var det ganske usædvanligt på de breddegrader. Her godt 20 år senere er det blevet ganske vist, at der er gode takter i økologi og godt 580 okser fordelt på 300 hektarer græsmarker ved Nationalpark Vadehavet, er et godt vidnesbyrd herpå. Græsset, dyrenes oprindelige føde, suppleres med foder fra parrets egne marker. Det tilbydes sammen med græsset for at sikre god og ensartet tilvækst, samt for at sikre spisekvaliteten sammen med den ernæringsmæssige værdi, som græsningen tilvejebringer. I de koldeste perioder går dyrene i de store, lune løsdrifter med ekstra meget dybstrøelse. 

Sådan kan du gøre

Du kan naturligvis stege kødet som steaks, men prøv at skære det i ensartede strimler på tværs af fibrene. Krydr med salt og peber. Riv limeskal, ingefær, hvidløg, og chili på et fint rivejern. Tilsæt tamari-soja og evt. lidt fiskesovs og lad kødet marinere en halv time imens du laver en lækker frisk grøn salat, evt. med tyndt høvlede rå grøntsager. Tag kødet op og dup det med lidt køkkenrulle inden du lynsteger det ved høj varme i en wok eller på panden. Lad kødet køle lidt af og byd det til salaten.  

Ingredienser:

Oksekød fra Okse. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

171,22 kr. pr. kg