Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00

Hel Oksemørbrad af 100% Græsfodret Økologisk Dansk Okse

2100 - 3000 gram

Medlemspris
DKK 869,00
Normalpris
DKK 965,00
Bliv medlem og spar DKK 96,00,- på denne vare.

Beskrivelse

Må vi præsentere dig for vores hele oksemørbrad? Den er afpudset og klar til brug. Den er relativt mager og ekstrem mør, da mørbraden er en muskel, der ikke er voldsomt meget i aktion. Steg altid oksemørbrad med omtanke, så den ikke får for meget. Kødet er meget magert, og da vil gennemstegt tournedos meget nemt fremstå ekstremt tørt og kedeligt. NB!Vi ved, hvor meget I elsker denne udskæring, det gør vi også. Desværre har vi kun mulighed for at få et begrænset parti hjem ad gangen. Det skyldes, at vi har taget et valg om at arbejde sammen med en mindre dansk producent, der er kvalitetsbevist og med en god historie. Vores landmand slagter kun et begrænset antal okser af gangen, så hele dyret bliver brugt, og da der fra naturens side kun sidder få mørbrad på dyret, kan det opleves, at udskæringen er udsolgt i ny og næ. Vi håber på din forståelse.

Den gode historie

Sydfynske Steensgaard er et økologisk princip-landbrug med en klar vision om, at genetablere forbindelsen mellem mennesker og mad ved, at fejre friske råvarer og genoplive godt håndværk med respekt for dyr og natur. De økologiske anguskvæg lever et frit udeliv på Steensgaards marker, og bliver udelukkende fodret med græs. Kvæget bliver nedlagt med riffel og slagtet i eget slagtehus, på den måde sikres det, at dyret ikke stresses forud for slagtningen. Kombinationen af græsfodring, et frit- og aktivt udeliv og stressfri slagtning betyder, at kødet får en optimal fedtsyresammensætning med essentielle omega 3- og 6 fedtsyrer, en fantastisk marmorering, og er af en kvalitet, som er helt enestående.

Sådan kan du gøre

Tænd din ovn på 220 grader. Halver mørbraden. Skær et snit næsten hele vejen igennem, hvor du vurderer at spidsen, når den bukkes ind under mørbraden, er lige tyk over det hele. Giv den herefter lidt køkkensnor. Krydr mørbraden med friskkværnet sort peber og saltflager. Varm en pande op med lidt olivenolie og brun den 2 - 3 min på 4 “sider”. Sørg for at give den en god stegeskorpe ved høj varme. Sæt mørbraden i ovnen 15 - 18 minutter. Tag den ud og lad den hvile, mindst 10 min, inden du kort sætter den tilbage i den varme ovn igen, blot et minut eller to, inden du skærer mørbraden i skiver.

Ingredienser:

Økologisk Okse. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

395,00 kr. pr. kg