Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Hel Oksemørbrad af 100% Græsfodret Økologisk Dansk Okse

2100 - 3000 gram

Pris
DKK 963,60

Beskrivelse

Må vi præsentere dig for vores hele oksemørbrad? Den er håndskåret, afpudset, krogmodnet og klar til brug. Den er relativt mager og ekstrem mør, da mørbraden er en muskel, der ikke er voldsomt meget i aktion. Kombinationen af græsfodring og et aktivt udeliv giver en speciel fedtmarmorering og derfor en spise-oplevelse, der er helt enestående. NB!Vi ved, hvor meget I elsker denne udskæring, det gør vi også. Desværre har vi kun mulighed for at få et begrænset parti hjem ad gangen. Det skyldes, at vi har taget et valg om at arbejde sammen med en mindre dansk producent, der er kvalitetsbevist og med en god historie. Vores landmand slagter kun et begrænset antal okser af gangen, så hele dyret bliver brugt, og da der fra naturens side kun sidder få mørbrad på dyret, kan det opleves, at udskæringen er udsolgt i ny og næ. Vi håber på din forståelse.

Den gode historie

Vi får vores økologiske oksekød fra to udvalgte gårde i Danmark, nemlig Østergård og Sydfynske Steensgaard. Ens for dem begge er, at dyrevelfærd og et liv så tæt på det dyrene normalt ville leve fra naturens side, er af allerhøjeste prioritet. Når kalvene er vænnet fra, får de økologisk letfordøjeligt foder med højt energiindhold for at vokse ordentligt til, og blive robuste nok til at klare sig ude i det fri. Herefter lever de et frit udeliv i de måneder af året, hvor vejret tillader det, hvor de frit kan græsse, præcist sådan som kvæg altid har gjort det. Deres vækst sker meget naturligt, uden pres for at øge til-væksten. Sådan har kvæget det bedst, og bliver på den måde den bedst mulige næring og spisekvalitet for os. I årets koldeste måneder fodres kvæget med kløvergræs og hø fra marker og enge, og får der intet korn, majs eller kraftfoder. Alt kvæg bliver nøje udvalgt efter form, fedme og farve, så vi kun bruger ’de bedste dyr’. Vores økologiske kvæg har mindre end en times transport til slagteriet, hvilket giver stressfrie dyr. 

Sådan kan du gøre

Tænd din ovn på 220 grader. Halver mørbraden. Skær et snit næsten hele vejen igennem, hvor du vurderer at spidsen, når den bukkes ind under mørbraden, er lige tyk over det hele. Giv den herefter lidt køkkensnor. Krydr mørbraden med friskkværnet sort peber og saltflager. Varm en pande op med lidt olivenolie og brun den 2 - 3 min på 4 “sider”. Sørg for at give den en god stegeskorpe ved høj varme. Sæt mørbraden i ovnen 15 - 18 minutter. Tag den ud og lad den hvile, mindst 10 min, inden du kort sætter den tilbage i den varme ovn igen, blot et minut eller to, inden du skærer mørbraden i skiver.

Steg altid oksemørbrad med omtanke, så den ikke får for meget. Kødet er meget magert, og da vil gennemstegt tournedos meget nemt fremstå ekstremt tørt og kedeligt.

Ingredienser:

Økologisk Okse. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

481,80 kr. pr. kg