Vare tilføjet til kurv
Levering tirsdag og fredag
Fragt kun 29,- / Gratis fragt fra 1.000,-
Rigtigmad

Nyretapper af 100% Græsfodret Økologisk Dansk Okse

600 -800 gram

Pris
DKK 168,00

Beskrivelse

Onglet, nyretapper eller Hanger Steak. Kært barn har mange navne. Nyretappen regnes oprindeligt med som indmad og har da også en lidt mere intens og dyb smag end de sædvanlige udskæringer. Det er et mørt og saftigt stykke kød hvis man behandler det ordentligt. Det betyder høj varme i kort tid, så resultatet ligger et sted mellem medium rare og rare. Foretrækker du dit kød gennemstegt, skal du ikke vælge nyretapper, men i stedet en af vore andre skønne udskæringer. NB! Vi ved, hvor meget I elsker denne udskæring, det gør vi også. Desværre har vi kun mulighed for at få et begrænset parti hjem ad gangen. Det skyldes, at vi har taget et valg om at arbejde sammen med en mindre dansk producent, der er kvalitetsbevist og med en god historie. Vores landmand slagter kun et begrænset antal okser af gangen, så hele dyret bliver brugt, og da der fra naturens side kun sidder få nyretapper på dyret, kan det opleves, at udskæringen er udsolgt i ny og næ. Det håber vi, at du har forståelse for.

Den gode historie

Vi får vores økologiske oksekød fra to udvalgte gårde i Danmark, nemlig Østergård og Sydfynske Steensgaard. Ens for dem begge er, at dyrevelfærd og et liv så tæt på det dyrene normalt ville leve fra naturens side, er af allerhøjeste prioritet. Når kalvene er vænnet fra, får de økologisk letfordøjeligt foder med højt energiindhold for at vokse ordentligt til, og blive robuste nok til at klare sig ude i det fri. Herefter lever de et frit udeliv i de måneder af året, hvor vejret tillader det, hvor de frit kan græsse, præcist sådan som kvæg altid har gjort det. Deres vækst sker meget naturligt, uden pres for at øge til-væksten. Sådan har kvæget det bedst, og bliver på den måde den bedst mulige næring og spisekvalitet for os. I årets koldeste måneder fodres kvæget med kløvergræs og hø fra marker og enge, og får der intet korn, majs eller kraftfoder. Alt kvæg bliver nøje udvalgt efter form, fedme og farve, så vi kun bruger ’de bedste dyr’. Vores økologiske kvæg har mindre end en times transport til slagteriet, hvilket giver stressfrie dyr. 

Sådan kan du gøre

Dup kødet af med lidt køkkenrulle og krydr med salt og peber. Pensel kødet med olivenolie og drys gerne med lidt rosmarin kviste. Giv kødet 2 - 3 minutter på hver side for fuld skrald, enten på en god pande eller på grillen. Lad kødet hvile 5 minutter og giv det igen et svirp på panden eller grillen inde serveres. Drys med flagesalt. 

Ingredienser:

Økologisk Okse. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

240 kr. pr. kg