Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Rigtigmad

Nyretapper af 100% Græsfodret Økologisk Dansk Okse

600 -700 gram

Medlemspris
DKK 113,40
Normalpris
DKK 141,75
Bliv medlem og spar DKK 28,35,- på denne vare.

Beskrivelse

Onglet, nyretapper eller Hanger Steak. Kært barn har mange navne. Nyretappen regnes oprindeligt med som indmad og har da også en lidt mere intens og dyb smag end de sædvanlige udskæringer. Det er et mørt og saftigt stykke kød hvis man behandler det ordentligt. Det betyder høj varme i kort tid, så resultatet ligger et sted mellem medium rare og rare. Foretrækker du dit kød gennemstegt, skal du ikke vælge nyretapper, men i stedet en af vore andre skønne udskæringer. NB! Vi ved, hvor meget I elsker denne udskæring, det gør vi også. Desværre har vi kun mulighed for at få et begrænset parti hjem ad gangen. Det skyldes, at vi har taget et valg om at arbejde sammen med en mindre dansk producent, der er kvalitetsbevist og med en god historie. Vores landmand slagter kun et begrænset antal okser af gangen, så hele dyret bliver brugt, og da der fra naturens side kun sidder få nyretapper på dyret, kan det opleves, at udskæringen er udsolgt i ny og næ. Det håber vi, at du har forståelse for.

Den gode historie

Sydfynske Steensgaard er et økologisk princip-landbrug med en klar vision om, at genetablere forbindelsen mellem mennesker og mad ved, at fejre friske råvarer og genoplive godt håndværk med respekt for dyr og natur. De økologiske anguskvæg lever et frit udeliv på Steensgaards marker, og bliver udelukkende fodret med græs. Kvæget bliver nedlagt med riffel og slagtet i eget slagtehus, på den måde sikres det, at dyret ikke stresses forud for slagtningen. Kombinationen af græsfodring, et frit- og aktivt udeliv og stressfri slagtning betyder, at kødet får en optimal fedtsyresammensætning med essentielle omega 3- og 6 fedtsyrer, en fantastisk marmorering, og er af en kvalitet, som er helt enestående.

Sådan kan du gøre

Dup kødet af med lidt køkkenrulle og krydr med salt og peber. Pensel kødet med olivenolie og drys gerne med lidt rosmarin kviste. Giv kødet 2 - 3 minutter på hver side for fuld skrald, enten på en god pande eller på grillen. Lad kødet hvile 5 minutter og giv det igen et svirp på panden eller grillen inde serveres. Drys med flagesalt. 

Ingredienser:

Økologisk Okse. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

174,46 kr. pr. kg