Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Nyretapper af Økologisk Dansk Okse

600 -700 gram

Medlemspris
DKK 109,38
Normalpris
DKK 130,00
Bliv medlem og spar DKK 20,63,- på denne vare.

Beskrivelse

Onglet, nyretapper eller Hanger Steak. Kært barn har mange navne. Nyretappen regnes oprindeligt med som indmad og har da også en lidt mere intens og dyb smag end de sædvanlige udskæringer. Det er et mørt og saftigt stykke kød hvis man behandler det ordentligt. Det betyder høj varme i kort tid, så resultatet ligger et sted mellem medium rare og rare. Foretrækker du dit kød gennemstegt, skal du ikke vælge nyretapper, men i stedet en af vore andre skønne udskæringer.

Den gode historie

Vores økologiske oksekød stammer fra det Sydvestlige Jylland. På gården som ligger ved Tjæreborg, tæt på Vadehavet og vestkysten har Ingeborg (der er masser af Morten Korch i det navn) og Per Tinghøj dyrket økologisk landbrug siden 1998, hvor de overtog gården. På det tidspunkt var det ganske usædvanligt på de breddegrader. Her godt 20 år senere er det blevet ganske vist, at der er gode takter i økologi og godt 580 okser fordelt på 300 hektarer græsmarker ved Nationalpark Vadehavet, er et godt vidnesbyrd herpå. Græsset, dyrenes oprindelige føde, suppleres med foder fra parrets egne marker. Det tilbydes sammen med græsset for at sikre god og ensartet tilvækst, samt for at sikre spisekvaliteten sammen med den ernæringsmæssige værdi, som græsningen tilvejebringer. I de koldeste perioder går dyrene i de store, lune løsdrifter med ekstra meget dybstrøelse.

Sådan kan du gøre

Dup kødet af med lidt køkkenrulle og krydr med salt og peber. Pensel kødet med olivenolie og drys gerne med lidt rosmarin kviste. Giv kødet 2 - 3 minutter på hver side for fuld skrald, enten på en god pande eller på grillen. Lad kødet hvile 5 minutter og giv det igen et svirp på panden eller grillen inde serveres. Drys med flagesalt. 

Ingredienser:

Økologisk Okse. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

168,27 kr. pr. kg