Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Oksebov m/ ben af Økologisk Dansk Okse

1800 - 2000 gram

Medlemspris
DKK 218,75
Normalpris
DKK 280,00
Bliv medlem og spar DKK 61,25,- på denne vare.

Beskrivelse

Boven er oksens forben, der jo som bekendt er i bevægelse hele tiden. Kødet herfra skal derfor tilberedes længe ved lav temperatur for at blive mørt, saftigt og lækkert at spise. Udskæringen her er med ben, som giver ekstra smag gennem den lange tilberedning, ligesom den collagen der sidder i bindevævet omkring benet er yderst gavnlig for dine led og din hud.

Den gode historie

Vores økologiske oksekød stammer fra det Sydvestlige Jylland. På gården som ligger ved Tjæreborg, tæt på Vadehavet og vestkysten har Ingeborg (der er masser af Morten Korch i det navn) og Per Tinghøj dyrket økologisk landbrug siden 1998, hvor de overtog gården. På det tidspunkt var det ganske usædvanligt på de breddegrader. Her godt 20 år senere er det blevet ganske vist, at der er gode takter i økologi og godt 580 okser fordelt på 300 hektarer græsmarker ved Nationalpark Vadehavet, er et godt vidnesbyrd herpå. Græsset, dyrenes oprindelige føde, suppleres med foder fra parrets egne marker. Det tilbydes sammen med græsset for at sikre god og ensartet tilvækst, samt for at sikre spisekvaliteten sammen med den ernæringsmæssige værdi, som græsningen tilvejebringer. I de koldeste perioder går dyrene i de store, lune løsdrifter med ekstra meget dybstrøelse.

Sådan kan du gøre

Placer stegen i et ildfast fad og krydr det omhyggeligt over det hele. Placer gerne lidt krydderurter på stegen. Kom ca. 1 liter fond og sherryvineddike, rødvin eller en god øl ved stegen og giv den 2,5 - 3 timer ved 150 grader. Spæd gerne efter med vand eller fond undervejs. Når der er 45 minutter tilbage kan du tilsætte skrællede grøntsager, rensede, skåret i ensartede stykker og krydret med salt og peber. Husk at lade stegen hvile inden den skæres ud, pisk lidt koldt smør og en klat sennep i saucen og smag den til med salt og peber.  

Ingredienser:

Økologisk Okse. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

115,13 kr. pr. kg