Vare tilføjet til kurv
LEVERING HVER TIRSDAG OG FREDAG.
FRI FRAGT OVER 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Oksebov m/ ben af Økologisk Dansk Rigtigmad Okse

1800 - 2000 gram

Medlemspris
DKK 218,75
Normalpris
DKK 280,00
Bliv medlem og spar DKK 61,25,- på denne vare.

Beskrivelse

Boven er oksens forben, der jo som bekendt er i bevægelse hele tiden. Kødet herfra skal derfor tilberedes længe ved lav temperatur for at blive mørt, saftigt og lækkert at spise. Udskæringen her er med ben, som giver ekstra smag gennem den lange tilberedning, ligesom den collagen der sidder i bindevævet omkring benet er yderst gavnlig for dine led og din hud.

Den gode historie

En Rigtigmad Okse er ikke bare en træt malkeko, men er af en decideret kødkvæg race. Det vil sige, at den er perfekt til at omsætte græs til velsmagende, fedtmarmoreret kød.  Dyrene søges ud blandt udvalgte bønder, hvis holdning til dyrehold stemmer overens med vores forestillinger om hvordan dyr skal leve. De er 100% økologiske og går på græs den største del af deres liv. For at undgå stress ved unødig transport, er dyrene slagtet lokalt af dygtige fagfolk. Gode madoplevelser og ditto ernæring skabes gennem respekt for mennesker, miljø og vigtigst for dyrene.

Sådan kan du gøre

Placer stegen i et ildfast fad og krydr det omhyggeligt over det hele. Placer gerne lidt krydderurter på stegen. Kom ca. 1 liter fond og sherryvineddike, rødvin eller en god øl ved stegen og giv den 2,5 - 3 timer ved 150 grader. Spæd gerne efter med vand eller fond undervejs. Når der er 45 minutter tilbage kan du tilsætte skrællede grøntsager, rensede, skåret i ensartede stykker og krydret med salt og peber. Husk at lade stegen hvile inden den skæres ud, pisk lidt koldt smør og en klat sennep i saucen og smag den til med salt og peber.  

Ingredienser:

Oksekød fra Rigtigmad Okse. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

115,13 kr. pr. kg