Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Rigtigmad

Oksegrydesteg af tykkam af Økologisk Dansk Okse

1300 - 1500 gram

Medlemspris
DKK 199,50
Normalpris
DKK 225,00
Bliv medlem og spar DKK 25,50,- på denne vare.

Beskrivelse

Tykkammen sidder mellem oksens hoved og oksefileten og er vel egentlig nakken. Den indeholder en del indre muskulært fedt, er meget rig på bindevæv og kræver langtidstilberedning for at resultatet bliver godt.

Den gode historie

Vores økologiske oksekød stammer fra det Sydvestlige Jylland. På gården som ligger ved Tjæreborg, tæt på Vadehavet og vestkysten har Ingeborg (der er masser af Morten Korch i det navn) og Per Tinghøj dyrket økologisk landbrug siden 1998, hvor de overtog gården. På det tidspunkt var det ganske usædvanligt på de breddegrader. Her godt 20 år senere er det blevet ganske vist, at der er gode takter i økologi og godt 580 okser fordelt på 300 hektarer græsmarker ved Nationalpark Vadehavet, er et godt vidnesbyrd herpå. Græsset, dyrenes oprindelige føde, suppleres med foder fra parrets egne marker. Det tilbydes sammen med græsset for at sikre god og ensartet tilvækst, samt for at sikre spisekvaliteten sammen med den ernæringsmæssige værdi, som græsningen tilvejebringer. I de koldeste perioder går dyrene i de store, lune løsdrifter med ekstra meget dybstrøelse.

Sådan kan du gøre

Tænd din ovn på 160 grader. Bind stegen op med køkkengarn og krydr den omhyggeligt med salt og peber. Hak en blanding af rosmarin, salvie, timian, citronskal, hvidløg og lidt knust allehånde og rul stegen i det, inden den brunes omhyggeligt på alle sider i en stegegryde. Kom en flaske rødvin og en pakke bacon i tern i gryden, læg låg på og stil gryden i ovnen. Giv kødet ca. 1,5 time og klargør i mellemtiden markchampignons, gulerødder, rødløg og pastinak og skær det i ensartede stykker som evt. sauteres på en pande, til det får lidt farve. Kom det i gryden til kødet, suppler evt. med lidt vand og giv kødet og grøntsagerne yderligere 1 - 1,5 time. Tag kød og grøntsager op og lad kødet hvile mindst en halv times tid. Blend i mellemtiden stegeskyen med lidt af grønsagerne og en klat smør og si det. Varm heri grøntsagerne og server dem med kødet, skåret i 0,5 cm tykke skiver. Giv gerne retten et drys hakket persille eller løvstikke. 

Ingredienser:

Økologisk oksekød. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

142,50 kr. pr. kg