Vare tilføjet til kurv
LEVERING HVER TIRSDAG OG FREDAG.
FRI FRAGT OVER 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Oksegrydesteg af tykkam af Økologisk Dansk Rigtigmad Okse

1300 - 1500 gram

Medlemspris
DKK 175,00
Normalpris
DKK 199,00
Bliv medlem og spar DKK 24,00,- på denne vare.

Beskrivelse

Tykkammen sidder mellem oksens hoved og oksefileten og er vel egentlig nakken. Den indeholder en del indre muskulært fedt, er meget rig på bindevæv og kræver langtidstilberedning for at resultatet bliver godt.

Den gode historie

En Rigtigmad Okse er ikke bare en træt malkeko, men er af en decideret kødkvæg race. Det vil sige, at den er perfekt til at omsætte græs til velsmagende, fedtmarmoreret kød.  Dyrene søges ud blandt udvalgte bønder, hvis holdning til dyrehold stemmer overens med vores forestillinger om hvordan dyr skal leve. De er 100% økologiske og går på græs den største del af deres liv. For at undgå stress ved unødig transport, er dyrene slagtet lokalt af dygtige fagfolk. Gode madoplevelser og ditto ernæring skabes gennem respekt for mennesker, miljø og vigtigst for dyrene. 

Sådan kan du gøre

Tænd din ovn på 160 grader. Bind stegen op med køkkengarn og krydr den omhyggeligt med salt og peber. Hak en blanding af rosmarin, salvie, timian, citronskal, hvidløg og lidt knust allehånde og rul stegen i det, inden den brunes omhyggeligt på alle sider i en stegegryde. Kom en flaske rødvin og en pakke bacon i tern i gryden, læg låg på og stil gryden i ovnen. Giv kødet ca. 1,5 time og klargør i mellemtiden markchampignons, gulerødder, rødløg og pastinak og skær det i ensartede stykker som evt. sauteres til det får lidt farve på en pande. Kom det i gryden til kødet, suppler evt. med lidt vand og giv kødet og grøntsagerne yderligere 1 - 1,5 time. Tag kød og grøntsager op og lad kødet hvile mindst en halv times tid. Blend i mellemtiden stegeskyen med lidt af grønsagerne og en klat smør og si det. Varm heri grøntsagerne og server dem med kødet, skåret i 0,5 cm tykke skiver. Giv gerne retten et drys hakket persille eller løvstikke. 

Ingredienser:

Oksekød fra Rigtigmad Okse. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

125,00 kr. pr. kg