Vare tilføjet til kurv
BESTIL TIL JUL & NYTÅR ALLEREDE NU!
SIDSTE BESTILLING INDEN JUL & NYTÅR ER ONSDAG D. 18 DEC KL. 12.00
Rigtigmad

Oksespidsbryst af Økologisk Dansk Okse

1000 gram

Medlemspris
DKK 142,20
Normalpris
DKK 158,00
Bliv medlem og spar DKK 15,80,- på denne vare.

Beskrivelse

Spidsbrystet sidder placeret allerforrest på oksens krop. Det er en udskæring der kræver tid og kærlighed, men som til gengæld belønner den tålmodige med masser af smag, saft og kraft. Vær meget opmærksom på at du skal skære brystet på tværs af kødfibrene. Brug brystet koldt eller varmt.

Den gode historie

Vores økologiske oksekød stammer fra det Sydvestlige Jylland. På gården som ligger ved Tjæreborg, tæt på Vadehavet og vestkysten har Ingeborg (der er masser af Morten Korch i det navn) og Per Tinghøj dyrket økologisk landbrug siden 1998, hvor de overtog gården. På det tidspunkt var det ganske usædvanligt på de breddegrader. Her godt 20 år senere er det blevet ganske vist, at der er gode takter i økologi og godt 580 okser fordelt på 300 hektarer græsmarker ved Nationalpark Vadehavet, er et godt vidnesbyrd herpå. Græsset, dyrenes oprindelige føde, suppleres med foder fra parrets egne marker. Det tilbydes sammen med græsset for at sikre god og ensartet tilvækst, samt for at sikre spisekvaliteten sammen med den ernæringsmæssige værdi, som græsningen tilvejebringer. I de koldeste perioder går dyrene i de store, lune løsdrifter med ekstra meget dybstrøelse.

Sådan kan du gøre

Placer spidsbrystet i en gryde af passende størrelse og dæk den med koldt vand. Bring vandet i kog og skum alle urenheder af.

Tilsæt:

2 gulerødder, skrællede  

1/4 skrællet knoldselleri

Det grønne del af en porre 

3 løg, pillede og halverede 

1 bouquet garni: laurbærblade, frisk timian, persillestilke, rosmarin og salvie 

4 hele nelliker 

6 stk. allehånde 

1 tsk. hel kommen 

15 sorte peberkorn

Skru ned for varmen, så fonden nærmest blot skælver, og giv brystet 4 - 5 timer heri. Lad gerne spidsbrystet køle af i lagen mindst 1 time, inden den skæres. 

Sprængt Oksespidsbryst

Hvis du vil have endnu mere smag i spidsbrystet, kan du evt. koge 600 g. uraffineret havsalt op med 3 liter vand og køle det fuldstændigt af og tilsætte det samme grønt, urter og krydderier som nævnt ovenfor. Lad spidsbrystet ligge i lagen i 5 dage. Du skal sikre dig, at alt er dækket af lage! Kasser lagen og kog det sprængte bryst i vand tilsat ingredienserne fra lagen. 

Ingredienser:

Økologisk Okse. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

142,20 kr. pr. kg