Vare tilføjet til kurv
LEVERING HVER TIRSDAG OG FREDAG.
FRI FRAGT OVER 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Oksespidsbryst af Økologisk Dansk Rigtigmad Okse

1000 gram

Medlemspris
DKK 117,19
Normalpris
DKK 150,00
Bliv medlem og spar DKK 32,81,- på denne vare.

Beskrivelse

Spidsbrystet sidder placeret allerforrest på oksens krop. Det er en udskæring der kræver tid og kærlighed, men som til gengæld belønner den tålmodige med masser af smag, saft og kraft. Vær meget opmærksom på at du skal skære brystet på tværs af kødfibrene. Brug brystet koldt eller varmt.

Den gode historie

En Rigtigmad Okse er ikke bare en træt malkeko, men er af en decideret kødkvæg race. Det vil sige, at den er perfekt til at omsætte græs til velsmagende, fedtmarmoreret kød.  Dyrene søges ud blandt udvalgte bønder, hvis holdning til dyrehold stemmer overens med vores forestillinger om hvordan dyr skal leve. De er 100% økologiske og går på græs den største del af deres liv. For at undgå stress ved unødig transport, er dyrene slagtet lokalt af dygtige fagfolk. Gode madoplevelser og ditto ernæring skabes gennem respekt for mennesker, miljø og vigtigst for dyrene.

Sådan kan du gøre

Placer spidsbrystet i en gryde af passende størrelse og dæk den med koldt vand. Bring vandet i kog og skum alle urenheder af.

Tilsæt:

2 gulerødder, skrællede  

1/4 skrællet knoldselleri

Det grønne del af en porre 

3 løg, pillede og halverede 

1 bouquet garni: laurbærblade, frisk timian, persillestilke, rosmarin og salvie 

4 hele nelliker 

6 stk. allehånde 

1 tsk. hel kommen 

15 sorte peberkorn

Skru ned for varmen, så fonden nærmest blot skælver, og giv brystet 4 - 5 timer heri. Lad gerne spidsbrystet køle af i lagen mindst 1 time, inden den skæres. 

Sprængt Oksespidsbryst

Hvis du vil have endnu mere smag i spidsbrystet så kan du evt. koge 600 g uraffineret havsalt op med 3 liter vand og køle det fuldstændigt af og tilsætte det samme grønt, urter og krydderier som nævnt ovenfor. Lad spidsbrystet ligge i lagen i 5 dage. Du skal sikre dig, at alt er dækket af lage! Kasser lagen og kog det sprængte bryst i vand tilsat ingredienserne fra lagen. 

Ingredienser:

Oksekød fra Rigtigmad Okse. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

117,19 kr. pr. kg