Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Osso Buco af Økologisk Dansk Okse

500 gram

Medlemspris
DKK 48,39
Normalpris
DKK 85,00
Bliv medlem og spar DKK 36,61,- på denne vare.

Beskrivelse

Osso buco skæres på tværs af kalveskanken og er således en skive ben med marv, omkranset af kød. Da kalve jo har det med at spadsere en del rundt, er muskelkødet på skanken temmeligt sejt, men til gengæld utrolig saftig, mørt og velsmagende, hvis du går grundigt til værks.

Den gode historie

Vores økologiske oksekød stammer fra det Sydvestlige Jylland. På gården som ligger ved Tjæreborg, tæt på Vadehavet og vestkysten har Ingeborg (der er masser af Morten Korch i det navn) og Per Tinghøj dyrket økologisk landbrug siden 1998, hvor de overtog gården. På det tidspunkt var det ganske usædvanligt på de breddegrader. Her godt 20 år senere er det blevet ganske vist, at der er gode takter i økologi og godt 580 okser fordelt på 300 hektarer græsmarker ved Nationalpark Vadehavet, er et godt vidnesbyrd herpå. Græsset, dyrenes oprindelige føde, suppleres med foder fra parrets egne marker. Det tilbydes sammen med græsset for at sikre god og ensartet tilvækst, samt for at sikre spisekvaliteten sammen med den ernæringsmæssige værdi, som græsningen tilvejebringer. I de koldeste perioder går dyrene i de store, lune løsdrifter med ekstra meget dybstrøelse. 

Sådan kan du gøre

Start med at skære eller klippe gennem fedt og den tykke sene i osso buco skivernes kant. Så undgår du at stykkerne trækker sig og buler op, og dermed ikke bliver brunet ordentligt af under tilberedningen. Tør skiverne med køkkenrulle og krydr med salt, peber, reven citronskal, finthakket rød chili og frisk rosmarin på begge sider. Brun dem omhyggeligt på begge sider og tilsæt sherryvineddike, fintsnittet hvidløg, lidt kalvesky og hakkede tomater og løg. Braiser kødet 1 - 2 timer under låg ved svag varme. 

Ingredienser:

Oksekød fra Okse. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

96,77 kr. pr. kg