Vare tilføjet til kurv
FRI FRAGT FRA 1.000,-
INTET MINIMUMSKØB NÅR DU HANDLER
Rigtigmad

Tournedos af Økologisk Dansk Okse

2 stk., 400 gram

Medlemspris
DKK 160,49
Normalpris
DKK 195,00
Bliv medlem og spar DKK 34,51,- på denne vare.

Beskrivelse

Vore Tournedoser skæres af den mest reelle del af oksemørbraden. Den er relativt mager og ekstremt mør, da mørbraden er en muskel der ikke er voldsomt meget i aktion. Steg altid en tournedos med omtanke så den ikke får for meget. Da kødet er meget magert, vil en gennemstegt tournedos meget nemt fremstå ekstremt tør og smagsløs.

Den gode historie

Vores økologiske oksekød stammer fra det Sydvestlige Jylland. På gården som ligger ved Tjæreborg, tæt på Vadehavet og vestkysten har Ingeborg (der er masser af Morten Korch i det navn) og Per Tinghøj dyrket økologisk landbrug siden 1998, hvor de overtog gården. På det tidspunkt var det ganske usædvanligt på de breddegrader. Her godt 20 år senere er det blevet ganske vist, at der er gode takter i økologi og godt 580 okser fordelt på 300 hektarer græsmarker ved Nationalpark Vadehavet, er et godt vidnesbyrd herpå. Græsset, dyrenes oprindelige føde, suppleres med foder fra parrets egne marker. Det tilbydes sammen med græsset for at sikre god og ensartet tilvækst, samt for at sikre spisekvaliteten sammen med den ernæringsmæssige værdi, som græsningen tilvejebringer. I de koldeste perioder går dyrene i de store, lune løsdrifter med ekstra meget dybstrøelse.

Sådan kan du gøre

Tænd din ovn på 220 grader. Jeg krydrer kødet inden stegningen og bruger altid friskkværnet sort peber og saltflager. Varm en pande op med lidt olivenolie og læg steaks på panden og giv dem en god stegeskorpe ved høj varme. Sæt panden i ovnen og giv dem 10 - 12 minutter. Lad tournedos’erne hvile på en rist min 8 - 10 minutter, inden du bruser dem op på panden i en god klat smør, gerne tilsat et flækket fed hvidløg samt evt friske timian eller rosmarinkviste.

Opskriften på Tournedos på sur-søde løg med emulsion af Persille og Estragon er en klar vinder. Så prøv den!

Ingredienser:

Økologisk Oksekød Okse. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

401,21 kr. pr. kg

Relaterede produkter
Medlemspris
DKK 67,74
Normalpris
DKK 74,50
Medlemspris
DKK 56,45
Normalpris
DKK 65,00
Medlemspris
DKK 69,04
Normalpris
DKK 75,00
Medlemspris
DKK 127,43
Normalpris
DKK 140,00
Medlemspris
DKK 127,43
Normalpris
DKK 145,00